Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Среща със спортистите, които пишат новата история на биатлона

04
Сеп
2023
Среща със спортистите, които пишат новата история…

Лора Христова, Стефани Йолова, Цветан Данаджиев и Константин Василев, както и треньорът Цветан Цочев, бяха поканени от кмета Михайлова, за да разкажат за емоциите, свързани със Световното първенство по летен биатлон, провело се в Брезно-Осърбле, Словакия. Поради ангажименти, Владимир Илиев и Лора Радковска не успяха да присъстват на срещата.

Кметът Михайлова посрещна троянските биатлонисти с особена гордост. Само преди дни името на Лора Христова стана сред най-често споменаваните в спортните новини и то напълно заслужено. Тя участва в три старта от Световното първенство по летен биатлон и спечели и трите. А благодарение на успехите ѝ, България завърши с най-много медали от всички страни участнички. Троянката, която прославя името на града и страната ни, извоюва победите си в дисциплините суперспринт, спринт и преследване.

Стефани Йолова намери място в първата десетка, като се класира 9-та в спринта на 6 км при девойките.

Като символичен подарък, кметът Михайлова подари на своите гости тениски с български шевици, дело на троянската фирма Vezba. Според различни тълкувания, в шевиците са вплетени изключително много символика и скрит смисъл. Натоварени са с вярвания, надежди и позитивни послания. Цветомир Петков, съосновател на Vezba, беше избрал и подготвил лично подарък за златната медалистка Лора Христова.

Кметът пожелава още много успехи на спортистите, а Лора Христова предстои да бъде предложена за награждаване на предстоящата сесия на Общински съвет-Троян.

Последна промяна: 09:39, 4 Септември 2023
Разглеждания: 220

Бъдете информирани

Абонирайте се за нашия бюлетин!

Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Троян.

Последвайте ни във Facebook