Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Служителите на община Троян дариха книги за 14 февруари

14
Фев
2023
Служителите на община Троян дариха книги за…

„Не съм срещал трудност, която един час четене да не смекчи“, твърди Монтескьо. Вдъхновени от тези думи, служители от общинска администрация – Троян организираха дарителска кампания под надслов „С чаша вино и любов в сърцата, дарете книги за душата“, която се проведе на 14-ти февруари. Празникът, на който почитаме Св. Трифон Зарезан и Св. Валентин, е и Международен ден на даряването на книги. Над 100 книги от съвременни и класически автори бяха събрани и дарени, както за самотните възрастни хора от дом „Св. Димитър“ – с. Добродан, така и за потребителите на „Комплекс за социални услуги“ – с. Дълбок дол.

Най-много книжки бяха приготвени за децата от социално слаби семейства от кампанията „Подари на непознат“ и за пациентите на детско отделение при МБАЛ – Троян, с желанието ежедневието и престоят им в лечебното заведение да бъдат по-приятни в компанията на детските книжки.

Дарението за най-малките пациенти бе връчено от г-жа Цветелина Калчева – секретар на Община Троян и служители от отдел „ОКСДП“ на д-р Антоанета  Панджарова – завеждащ детско отделение в МБАЛ „Георги Стоев – Шварц“, Троян.

Детската писателка Милена Димова направи мил жест към децата – подари им нейната книжка „Морето на баба“.

Книгите за потребителите на Дома за стари хора в с. Добродан бяха приети от Директора на заведението – г-жа Невяна Балевска.

Последна промяна: 11:30, 15 Февруари 2023
Разглеждания: 323

Бъдете информирани

Абонирайте се за нашия бюлетин!

Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Троян.

Последвайте ни във Facebook