Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Състезание по риболов - "Първи стъпки в рибарството"

01
Авг
2021
Състезание по риболов

БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ

"Първи стъпки в рибарството"

Състезание по риболов

 

Състезанието ще се проведе от 9.00 ч. до 13.00 ч. на язовира в местността „Сланинкови поляни“ (язовир ДАП) в гр. Троян на 6.08.2021 година (петък).

Организаторите са осигурили подаръци и грамоти за участниците.

 

РЕГЛАМЕНТ

Право на участие имат само предварително записали се деца. Състезанието е индивидуално и е за деца до 16 годишна възраст. Задължително е всички деца състезатели да са със придружител, да носят декларация от родител, че детето е клинично здраво. Максимален брой участници 20 деца.

Малките риболовци ще бъдат разделени в три възрастови групи, които ще се състезават в три отделни сектора.

  • деца риболовци от 6 до 9 години
  • деца риболовци от 10 до 13 години
  • деца риболовци от 14 до 16 години

Всеки участник лови с една въдица на плувка, с една кука на линията. Състезателят може да използва неограничено количество стръв и подхранки. Уловената риба се съхранява в живарник до измерването и от съдийската комисия. Изтеглената риба под 1 кг се връща в язовира, а уловените риби над 1 кг могат да бъдат закупени по желание или върнати във водата.

Ползването на телени живарници е забранено!!!

Състезател без живарник няма да бъде допуснат до участие.

На участниците до 12 годишна възраст се позволява помощ от придружител който има право както да кепчосва риба така и да откача улова, също може и при необходимост да помага при закачането на стръв.

Задължително всички деца замятат сами въдицата във водата, само в случай че въдицата която ще ползва малкия състезател е с макара и той изпитва трудности при хвърляне помощникът може да го направи вместо него.

Задължително всеки участник сам засича и вади уловената от него риба. По големите деца участниците на 13 и 14 години могат да ползват помощ единствено при кепчосване на уловената риба.

Състезателите ще имат определени места, а които ще ловят. Те ще бъдат изтеглени и което номерче се тегли, на това място ще седне да си проведе състезанието”

Записване за участие: до 4 август 2021 г. включително на адрес гр. Троян, ул. „Любен Каравелов“ № 42, ет. 1, Гергана Иванова или Натали Котовска, телефон за контакт: 0878901348.

ПРОГРАМА

08.30 часа – сбор, язовир ДАП

09.00 часа – жребий                                                                        

09.10 часа – старт

12.30 часа – край                                                 

12.30 часа – демонстрация по първа помощ и инциденти във водоеми от БМЧК

13.00 часа – награждаване

Участниците в състезанието ще присъстват на демонстрации по водно спасяване с топка и въже и оказване на първа долекарска помощ, представени от доброволците на БМЧК. Те ще имат възможност да разберат повече за зарибяването и отглеждането на риба в язовири, както и тяхното опазване.

Файлове и ресурси

Последна промяна: 11:29, 2 Август 2021
Разглеждания: 1407

Бъдете информирани

Абонирайте се за нашия бюлетин!

Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Троян.

Последвайте ни във Facebook