Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Резултати от състезание по спортен риболов проведено на 25.06.2022 г.

29
Юни
2022
Резултати от състезание по спортен риболов проведено…

За втора поредна година в местността „Сланинкови поляни“ (язовир ДАП) се проведе състезание по спортен риболов „Първи стъпки в рибарството“, организирано от Областния съвет на БЧК-Ловеч, БМЧК-Ловеч и БМЧК-Троян и Община Троян.

Записаните предварително участници бяха 19, разпределени в три възрастови групи, както следва: в I група от 6 г. до 9 г. - 1; II група от 10г. до 13 г. - 7 и III група от 14г. до 16 г. – 11. На състезанието на 25.06.2022 г. в 9 ч. се явиха 18 участници. Всеки избра място за риболов около красивия язовир. Младите риболовци показаха умения в ловене на дребни рибки - уклей. За съжаление никой не успя да улови шаран или друга по едра риба. Организаторите преброиха улова на всеки и класираха участниците в трите възрастови групи. На призовите места се отличиха:

В I възрастова група:

  • на  първо място Марина Минкова Стоева на 9 г. с улов 40 уклея.

Във II възрастова група:

  • на първо място Христо Димитров Ковачев на 13 г. с улов 77 уклея.
  • на второ място Ваньо Веселинов Стоянов на 13 г.
  • на трето място Мирослав Николаев Нанков на 13 г.

В III възрастова група:

  • на първо място Габриел Пламенов Георгиев на 15 г. с улов 80 уклея.
  • на второ място Даниел Веселинов Стоянов на 15 г.
  • на трето място Михаел Андрей Илиев на 14 г.

Отличилите се риболовци получиха от БЧК-Ловеч грамоти, „Клетва на рибаря“ и награди – рибарски принадлежности и сувенири. На всички участници бяха раздадени пакет информационни материали от БЧК. 

След състезанието доброволци от БМЧК-Ловеч направиха демонстрации: как се спасява човек във водоем с топка и въже и какви опасности крият различните водоеми и начини да се предпазваме от тях. Доброволците напомниха какви последствия могат да се получат при забранени скокове в различните водоеми и необходимостта от стриктно спазване на указанията давани от водните спасители. Младежите от БМЧК-Ловеч демонстрираха на манекен оказване на първа долекарска помощ при различни инциденти. Желаещите участници в състезанието приложиха новите знания и опитаха изкуствено дишане и сърдечен масаж върху манекена.

Организаторите на риболовното състезание изказват сърдечна благодарност на г-н Минко Кючуков, любезният домакин – стопанин на язовира в местността „Сланинкови поляни“ (язовир ДАП).

Последна промяна: 11:07, 29 Юни 2022
Разглеждания: 389

Бъдете информирани

Абонирайте се за нашия бюлетин!

Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Троян.

Последвайте ни във Facebook