Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Републикански шампионат по мотокрос "Grand Prix Троян 2021"

18
Юни
2021
Републикански шампионат по мотокрос "Grand Prix Троян…

Тази седмица на мотополигон „Троян“, град Троян предстои втория кръг от Републиканския шампионат по мотокрос. Grand Prix Троян 2021, организирано с огромното съдействие на Община Троян и местния клуб Троян Моторспорт 01 и тази година ще бъде с международен характер след като за участие се заявиха и мотокросисти от Румъния, Турция и Гърция, като общия брой на очакваните пилоти е над 130. 

В клас МХ50, при очаквания дъждовен уикенд, пилотите от най-малкия клас ще имат съответно и най-големите трудности при преодоляването на трасето, но организаторите са приготвили и мини конфигурацията на трасето. Лидерите в шампионата Кристиян Андреев, Георги Илиев и Николай Павлов ще имат опцията да затвърдят позициите си или съответно да дадат шанс на някой от пилотите след тях да се намеси в играта на МХ50. 

Очаквано голяма ще бъде групата на клас МХ65, като този път очакваме над двадесет състезатели в тази група. Дъждовно трасе в Троян не е по вкуса и на техните малки джанти, но и тук, след първия кръг Кортен видяхме силна конкуренция след едноличната лидерска позиция на Дани Цанков в лицето на Георги Гинов и Илия Димитров. Тук амбициите за подиума придобиват международен характер с участието на силни румънски пилоти, така че се очертава интересно състезание в клас МХ65. 

Въпреки, че през сезон 2021, за момента клас МХ85 не изобилства от голям брой пилоти, борбата която се наблюдава в тази категория е повече от интересна. Венцислав Тошев и Данаил Стефанов са начело на класирането и вече имат по три международни старта, като в това отношение са понапред от Мирослав Димитров, но той има мотивацията да защити своята шампионска титла от 2020 и това е не-малък стимул в троянската надпревара. 

Клас МХ2 тази година бележи увеличение на състезателите, като в Троян тяхната бройка ще бъде над 25, отново с международно участие. Николай Малинов който оглавява класирането в момента е с непотвърдено участие за тази седмица след контузията си по време на Балканиадата в Босна и Херцеговина, а Хакан Халми има да поправя изоставането си след Кортен в точките. Димитър Грозданов и Християн Георгиев показаха отлични качества по време на първия кръг, но Виктор Нейчев и Кристиян Петков не са спирали своите тренировки и успешни участия, така че може да се получи сериозно разместване в редиците на клас МХ2 на трасето в Троян. 

В групата на клас МХ1, публиката ще има възможност да се наслади на карането на Майкъл Иванов, местният (и не само) любимец, който е лидер както в шампионата на България, така и с вече спечелени 150 (три спечелени кръга) на BMU Европейския шампионат. Още в Кортен видяхме, че след Иванов, борбата за достигане на подиума е повече от сериозна троянското гран при няма да бъде по-различно, независимо от условията. Георги Георгиев, Стефан Нейчев, Жулиян Георгиев, Любомир Васев и Ивелин Манев , вече открили своите силни и слаби места след първия кръг, както винаги ще поднесат на феновете най-доброто в клас МХ1, този път в Троян.  

Дали ще има квалификации в клас МХ, все още не е 100% ясно, но броя на лицензираните състезатели плюс заявените чужденци е над 50 което означава, че може би ще видим селекция на 40-те най-бързи в съботния ден. Григор Царев, Атанас Атанасов и Николай Колев са състезателите които оглавяват челните позиции на класирането за клас МХ и ще трябва доста да се потрудят за да запазят лидерството си и след Троян. 

При сеньорите от клас MXS се очаква оспорвано състезание, като победителят от тази група наброяваща около 25 състезатели, както винаги е неясен и обвит в мистерия. Въпреки това, Емил Балджийски показа сериозен хъс и издръжливост и оглави класирането след Кортен, следван от Васил Стоянов и Атанас Петров, които имат шанса да поправят грешките си на този етап на мотополигон „Троян“. 

Програмата за Grand Prix Троян 2021 включва тренировки и квалификации в съботния ден който започва в 11:30 часа, в неделния ден, два ранни манша (МХ и MXS) ще огласят мотополигона, церемонията по официалното откриване на състезанието е  в 10:15, след което ще видим и състезателните маншове във всички класове, които ще определят победителите в троянското издание на републиканския шампионат по мотокрос за сезон 2021. 

Заповядайте! 

 

Последна промяна: 14:27, 18 Юни 2021
Разглеждания: 1218

Бъдете информирани

Абонирайте се за нашия бюлетин!

Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Троян.

Последвайте ни във Facebook