Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Разширява се системата за разделно събиране на отпадъци от облекла и текстилни материали в град Троян

02
Ное
2021
Нови контейнери за текстилни отпадъци в Троян

Системата за разделно събиране на  ненужни облекла и текстилни материали, която от месец май тази година Община Троян прилага в партньорство с фирма „М-Текс рециклиране на текстил“ ООД, се разширява с още два специализирани контейнера за текстилни отпадъци. Новите точки са на ул. „Г. С. Раковски” срещу № 67 и на ул. „Генерал Карцов” № 118.

Припомняме, че въпросните контейнери са предназначени за събиране на стари дрехи, обувки, чанти, домашен текстил и текстилни материали и притежават специална система, която не позволява насилственото им отваряне. Предадените материали се използват повторно за пълнеж на дюшеци и се влагат в производството на манекени и настилки за спортна борба.

Инициативата цели да осигури на гражданите възможност да покажат своята екологична отговорност и да се освободят от ненужни дрехи без риск за околната среда в синхрон с добрите европейски практики.

Интересът от страна на троянци е сериозен, като очакванията са с разширяването на системата, той да се повиши още повече.

Последна промяна: 09:31, 18 Март 2022
Разглеждания: 520

Бъдете информирани

Абонирайте се за нашия бюлетин!

Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Троян.

Последвайте ни във Facebook