Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Противопожарни правила във връзка с Великден

20
Апр
2021
Противопожарни правила във връзка с Великден

РАЙОННА СЛУЖБА

“ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО”–ТРОЯН

 

Във връзка с предстоящите Великденски празници, въпреки предприетите мерки за ограничаване разпространението на заболяването COVID- 19, е възможно граждани да посетят църкви, манастира, параклици и други православни храмове. Празникът е свързан с използване на запалени свещи, които при неправилно ползване могат да бъдат причини за възникване на пожар. Ето защо е необходимо да се спазват някои основни правила с цел да не се допускат инциденти и да бъдем подготвени с правилни действия.

  1. Преди всичко, още при влизане в непозната сграда, се ориентирайте за разположението на изходите, наличието на пожарогасители – те могат да бъдат вашето спасение.
  2. При пожар сградата се напуска незабавно, но не се поддавайте на паниката.
  3. Постарайте се да запазите спокойствие и да успокоите намиращите се около вас.
  4. При първа възможност съобщете за пожара на тел. 112. Спокойно обяснете адреса, големината на пожара, местоположението си, има ли застрашени и пострадали хора и др. Не прекъсвайте връзката, съобщавайте за всяка промяна в ситуацията.
  5. Бъдете внимателни с използването на свещи, особено при подреждане в редици. Съществува вероятност да запалите дрехите на близкостоящ до вас човек или друг горим материал.
  6. Оставяйте свещите да догарят единствено на определените места. Не се допуска поставяне или залепване на свещи върху конструкции на сгради.

 

Ако сте очевидци на нарушения на противопожарните правила сигнализирайте компетентните органи на тел. 112 или директно на тел. 068668642. На тези телефони търсете помощ и при възникване на пожар или друга аварийна ситуация. За повече информация посетете сайта http://pojarna.com/

 

 

гл. инсп. инж. Петър Петров

РСПБЗН гр. Троян

Последна промяна: 09:38, 20 Април 2021
Разглеждания: 530

Бъдете информирани

Абонирайте се за нашия бюлетин!

Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Троян.

Последвайте ни във Facebook