Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Проект на План за устойчива градска мобилност на град Троян до 2040 г. (ПУГМ)

14
Юли
2023
Проект на План за устойчива градска мобилност…

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,

Община Троян е изготвила проект на План за устойчива градска мобилност на град Троян до 2040 г. (ПУГМ). Той е стратегически документ, който трябва да отговори на нуждите от мобилност на хората и бизнеса в градовете и околностите им, за да се постигне по-добро качество на живот.

ПУГМ е нова форма на стратегическо транспортно планиране, предложена официално от Европейската комисия през 2009 г. Основната задача на ПУГМ е да подобри достъпността на градските зони и да осигури висококачествена и стабилна мобилност и транспорт до, през и на територията на града.

За разлика от класическото транспортно планиране, ПУГМ се концентрира не върху организацията на движението и осигуряването на инфраструктура за определени видове транспорт, а върху планирането на движението на хората в града.

ПУГМ адресира следните цели:

  • Гарантиране, че на всички граждани се предлагат транспортни възможности, които позволяват достъп до ключови дестинации и услуги;
  • Подобряване на безопасността и сигурността;
  • Намаляване на замърсяването на въздуха и шума, емисиите на парникови газове и потреблението на енергия;
  • Подобряване на ефективността и рентабилността на превоза на хора и товари;
  • Принос за повишаване на привлекателността и качеството на градската среда и градския дизайн в полза на гражданите, икономиката и обществото като цяло.

Инициативите, посочени в ПУГМ могат да бъдат финансирани с различни източници, в т. ч. от европейските фондове.

Чрез настоящото публикуване на проекта на План за устойчива градска мобилност на град Троян до 2040 г., се предоставя възможност на заинтересованите лица в срок до 14.08.2023 г. включително, да представят своите становища и предложения за промени и допълнения по проекта на документа на ел. поща postbox@troyan.bg или в Център за административно обслужване в сградата на Община Троян на адрес: гр. Троян 5600, пл. „Възраждане” №1.

 

Общинска администрация –Троян

Файлове и ресурси

Последна промяна: 15:00, 14 Юли 2023
Разглеждания: 210

Бъдете информирани

Абонирайте се за нашия бюлетин!

Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Троян.

Последвайте ни във Facebook