Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Продължава изпълнението на обект "Реконструкция на участък от ул. ”Г. С. Раковски” и обособяване на паркоместа" в гр. Троян и улицата при Троянския манастир

20
Яну
2023
Продължава изпълнението на обект "Реконструкция на участък…

След откриването на строителната площадка на 01.09.2022 г. ремонтните работи по ул. „Г. С. Раковски“ в гр. Троян продължават. Фирмата изпълнител е ДЗЗД “Улици Троян“ гр. Севлиево. Към настоящия момент са изпълнени всички работи свързани с изграждането на тротоарните площи. Положени са бордюри с обща дължина 2185 м и тротоарна настилка с квадратура 2560 кв. м. Изпълнени са част от пътните работи. Положена е основата от несортиран трошен камък в зоната на паркоместата, както и на 80% е изпълнено и полагането на първите два пласта асфалт. Фирмата продължава да работи по подготвителни работи и при подходящи метеорологични  условия ще положи останалата част от двата пласта. В пролетния сезон ще се изпълни и последният износващ пласт, с което ще приключи реализирането на проекта. Срокът за изпълнение на обекта е 300 календарни дни, от който остават 160 календарни дни.

След направен оглед на място допълнително, извън предмета на проекта ще бъдат обособени кътове за отдих, които ще се използвани от живущите и преминаващите в района. 

Пропадна  част от общински път LOV1140 с. Орешак – с. Черни Осъм.

На 12. 01. 2023 г.,  след подаден сигнал от РУ на МВР – Троян и кмета на с. Орешак,  беше направен оглед от служители на Община Троян като се установи, че в района на Троянския манастир в с. Орешак, е компрометирана част от подпорната стена на общински път LOV1140 с. Орешак – с. Черни Осъм. Налице са пропадане на част от пътното платно и видими пукнатини по асфалтовата настилка. Подпорната стена е изградена от каменна зидария, която  вследствие влиянието на повърхностните води и динамичното натоварване от транспортния трафик е поддала. На 16.01.2023 г. се проведе заседание на Общинската комисия по безопасност на движението, която прие временна организация на движение. Едното платно за движение е затворено, като товарното движение е насочено по обходно трасе през махалите Миленча и Стругът. Участъкът от пътя е обезопасен и сигнализиран. Апелираме преминаващите в този участък да се движат с повишено внимание.

Предприети са спешни мерки по осигуряване на проектантски екип, които да изготвят проект за укрепване на проблемния участък. След направен оглед със специалисти ще се  възложи изготвянето на проект  по части конструкции, геодезия, хидрология и пътна със съответните количествено-стойностни сметки към тях. Внесен е материал за предстоящото заседание на Общински съвет Троян, с който ще бъдат осигурени необходимите за проектиране средства. Проектът ще предвиди две фази на изпълнение. Първата фаза ще осигури авариен ремонт на компрометирания участък от стената и пътя и ще позволи да бъде възстановено движението. Втората фаза  включва изграждане на нова подпорна стена в целия участък с дължина около 120 м така, че да имаме трайно решение на проблема. Средства за строителство  ще бъдат търсени от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане  към Министерски съвет.

Последна промяна: 09:46, 20 Януари 2023
Разглеждания: 279

Бъдете информирани

Абонирайте се за нашия бюлетин!

Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Троян.

Последвайте ни във Facebook