Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Приключи кампанията „Живей на чисто” в Община Троян

28
Юни
2023
Приключи кампанията „Живей на чисто” в Община…

Над 3 тона хартия е равносметката от кампанията „Живей на чисто – състезание с екологична насоченост между училищата и детските градини в общината, която проведе общинското дружество за сепариране на отпадъци и компостиране на зелени отпадъци „Хемус ресурс – Троян и Априлци"  с активното съдействие на Община Троян.

Своят принос към опазването на природата са дали 4 училища и 2 детски градини. Предаването на хартията се осъществяваше на място в съответното училище и детска градина. Претеглянето на хартията и количеството се отразяваше в протокол. Справка от него показва, че са събрани и предадени общо 3 тона и 340 кг отпадъчна хартия.
            Абсолютен рекордьор е иновативното Основно училище „ Иван Хаджийски” с 1 тон и 160 кг хартиени отпадъци. На второ място е Средно училище “Васил Левски” – град Троян, със събрани 700 кг. отпадъци и на трето място с 580 кг. предадена хартия е Начално училище “Св. Св. Кирил и Методий”. Наградният фонд е паричен стимул за училищата - победители.

Община Троян гледа изключително сериозно на ангажимента по събиране, транспортиране и рециклиране на отпадъците, изграждайки структура и добра организация, която ще се подобрява и занапред.

Последна промяна: 09:28, 28 Юни 2023
Разглеждания: 339

Бъдете информирани

Абонирайте се за нашия бюлетин!

Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Троян.

Последвайте ни във Facebook