Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Предстоят тестове на системата BG-ALERT във всички области на страната, в област Ловеч ще бъде проведен на 14 ноември

03
Ное
2023
Предстоят тестове на системата BG-ALERT във всички…

BG-ALERT е система за разпространение на съобщения за предупреждение на населението, реализирана от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – МВР.

Преди въвеждането в експлоатация на BG-ALERT е необходимо да бъдат проведени тестове за техническа годност на регионален принцип, в различни дни за изпращане на съобщения до мобилните устройства на крайните потребители през мрежите на мобилните оператори.

Информираме, че предстоящият тест на системата в област Ловеч ще бъде реализиран на 14 ноември 2023 г., вторник, в часовия диапазон 12:00-12:30 ч. На 29.11.2023 г. (сряда), в диапазона 12:00-12:30 ч., ще бъде проведен национален тест, на територията на цялата страна.

Тестовото съобщение, което ще бъде разпространявано, ще бъде съпроводено със специфичен звуков сигнал и вибрация, дори и при активиран тих (безшумен) режим на мобилното устройство. При получаване на съобщението няма нужда да предприемате никакви действия.

Към системата за известяване е разработен публичен сайт www.bg-alert.bg, който към момента не е активен, но на който ще се визуализират изпратените съобщения от системата BG-ALERT, както и допълнителна информация за системата, настройки за мобилните телефони, отговори на често задавани въпроси и др.

Последна промяна: 19:10, 3 Ноември 2023
Разглеждания: 441

Бъдете информирани

Абонирайте се за нашия бюлетин!

Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Троян.

Последвайте ни във Facebook