Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Предстои старт на кампанията „ЕКО клас“

20
Мар
2023
Предстои старт на кампанията „ЕКО клас“

ЕКОПАК България и Община Троян организират съвместно пилотно издание на кампания за разделно събиране и рециклиране на отпадъци с названието “ЕКО клас”.

Кампанията има за цел да информира и мотивира не само учениците, но  и техните семейства, да събират разделно и да рециклират пластмасови и алуминиеви отпадъци и така да помогнат за чистотата на природата и града, в който живеят. Тя ще бъде обявена на 22 март и ще продължи до 22 април.

 В отделни чували ще бъдат събирани от всеки клас само пластмасови бутилки и  отделно алуминиеви кенчета, като изискването е те да бъдат смачкани. Така ще заемат по-малко място, а  чувалът ще тежи повече. В инициативата са дали своето съгласие да участват  24 паралелки от следните училища: НУ „Христо Ботев“, СУ „Св. Климент Охридски“, СУ “Васил Левски“ - Троян и НУПИ „Проф. Венко Колев“. Всеки клас ще бъде регистриран в специална платформа, за да получи достъп до образователен видео урок, в който се разясняват целите на кампанията и ползите от разделното събиране.

Класът с най-голямо количество предадени материали за рециклиране, изтеглени като килограми, ще бъде обявен за победител в кампанията „ЕКО клас” за община Троян и ще спечели голямата награда (купа, грамота и предметни награди за класа победител). Осигурени са и награди за второ и трето място.

Предаването на събраните количества е планирано за 21 април, а победителите ще бъдат обявени в удобна за всички дата до 5 май.

Последна промяна: 09:12, 21 Март 2023
Разглеждания: 187

Бъдете информирани

Абонирайте се за нашия бюлетин!

Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Троян.

Последвайте ни във Facebook