Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Предстои Община Троян да подаде проектно предложение за финансиране по проект „Красива България“, за обект „Детски площадки в ДГ „Здравец“ – гр. Троян“

22
Яну
2024
ситуация-ДГ

В желанието си да осигури възможно най-много финансов ресурс от външни източници, Община Троян ежегодно подава проектни предложения с търсене на финансиране за реализиране на проекти по „Красива България“. Подготвеното от администрацията проектно предложение е за изпълнение на обект: „Детски площадки в ДГ „Здравец“ – гр. Троян“. Предвидено е изграждане на четири детски площадки в южната част на двора с монтирани нови детски съоръжения за игра, разположени върху ударопоглъщаща настилка с бетонна основа, спортна площадка - оборудвана с баскетболни кошове, кът за занимания на открито - оборудван с маси с пейки за 24 деца, монтаж на беседка и подмяна на тротоарна настилка. Процентното съотношение за финансиране на строителната част е 60% собствено финансиране от Община Троян и 40% от проекта, като общата стойност на проектното предложение възлиза на 234 136 лв.
Проектът цели цялостното обновяване на общо 4 бр. детски площадки на територията на градината, обновяване на настилката на площадка и поставянето на беседка и маси и столчета за отдих. 
Към началото на 2024 г. ДГ „Здравец“ е посещавана от общо 87 бр. деца.
Припомняме, че през 2023 г. Община Троян отново получи финансиране и бяха изградени нови детски площадки в двора на ДГ „Мир“.
 

Последна промяна: 15:49, 23 Януари 2024
Разглеждания: 244

Бъдете информирани

Абонирайте се за нашия бюлетин!

Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Троян.

Последвайте ни във Facebook