Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Представяне на резултатите от проучване на младежките политики в Троян

10
Май
2023
Представяне на резултатите от проучване на младежките…

По случай Деня на Европа – 9 май, в салона на Община Троян се проведе представяне и обсъждане на резултатите от Доклад от проучвания сред целеви групи от населението на град Троян по проект на Сдружение „Обществен компас“ и Община Троян  „Ефективни политики за задържане на младите хора в община Троян“. Събитието бе открито от ръководителя на проекта – Ваня Нотева и кмета на Троян – Донка Михайлова. Докладът и резултатите от проучването бяха представени от социолога д-р Цветелина Стоянова

Представените резултати са на база извършено допитване по метода „Пряко интервю“ на граждани от Троян, организирани в 8 фокус групи от различни възрасти, анкети на 130 ученици и „дълбочинни теренни интервюта“ на 30 младежи, както и на 30 представители на местния бизнес.

След направения анализ се очертават като доминиращи положителните нагласи, които се изразяват в следното: Троян и общината се възприемат като едно добро място за живеене с много повече възможности и развит бизнес в сравнение с други български градове с този размер, град Троян съчетава предимствата на малкия град като спокойствие, уют, екологично чиста среда и същевременно градът не е замрял, в него има живот и работещи бизнеси, няма безработица, има млади хора, които се установяват в общината. Градът се развива и е спокоен, безопасен, с ниска престъпност, подходящ за улегнал семеен живот и отглеждане на деца, с възможности и за културен живот, и за развлечения и за спорт.

На събитието присъстваха  и заместник.-кмет Розалина Русенова, председателят на Общински съвет Троян – инж. Петко Пенко, много ученици и граждани. Модератор бе Вяра Дочева – началник отдел „Образование, култура и младежки дейности“ в Община Троян.

Проектът с договор № BG05SFOP001-2.025-0222-С01/ 19.08.2022 г. е финансиран по Оперативна програма „Добро управление” (ОПДУ), съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

Файлове и ресурси

Последна промяна: 14:44, 31 Юли 2023
Разглеждания: 171

Бъдете информирани

Абонирайте се за нашия бюлетин!

Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Троян.

Последвайте ни във Facebook