Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Пореден спечелен проект на Община Троян

12
Фев
2021
Пореден спечелен проект на Община Троян

През месец февруари 2021 г. стана ясно, че проектът на Община Троян – „Детска площадка в ДГ „Осми март“ е получил одобрение от управителния съвет на Проект „Красива България“ по Мярка 02 „Подобряване на социалната инфраструктура“.

Предвижда се изграждане на 2 броя детски площадки и класна стая за занимания на открито на територията на детското заведение. На всяка детска площадка ще бъдат монтирани комбинирано детско съоръжение, клатушка, музикална игра, занимателна игра и пейки. Те ще бъдат разположени сред обширно затревено пространство в двора на детската градина, в непосредствена близост до централната алея.

Планирано е върху съществуваща вече площадка да бъде оформена класна стая на открито, като за целта се изгради навес и се подмени съществуващата тротоарна настилка. Допълнително ще бъдат монтирани шест комплекта маси с пейки и подвижна черна дъска. Осигурена е и възможност за лесен достъп на деца с увреждания до новите съоръжения.

Община Троян е една от най-активните и успешни общини, що се отнася до реализацията на проектни предложения по Проект „Красива България” на Министерство на труда и социалната политика. Настоящето предложение е деветото поред от 2013 г. насам, за чието реализиране получаваме финансиране. Припомняме, че през 2020 г. беше  изпълнен проект за „Основен ремонт на детска ясла Троян“, а през 2019 г. с финансиране от Проект „Красива България” бяха изградени модерни детски площадки в ДГ „Синчец“, чиято основна сграда бе обновена със средства от същия източник през 2015 г. През 2018 г. бяха поставени подемни съоръжения (платформи) за осигуряване на достъп на хора с двигателни проблеми до Центъра за административно обслужване и салона в сградата на общинска администрация – Троян на пл. „Възраждане“ № 1, през 2017 г. одобрение получи и проект за покривна реконструкция на сградата на Музея на народните художествени занаяти и приложните изкуства в Троян.

Стойността на проекта е 90 496,00 лв. като Община Троян ще поеме 60% от финансирането, а 40% ще бъдат получени като безвъзмездна помощ.

Очаква се строително-ремонтните дейности по проекта да започнат в началото на месец юни 2021 г.

Файлове и ресурси

Последна промяна: 16:31, 12 Февруари 2021
Разглеждания: 797

Бъдете информирани

Абонирайте се за нашия бюлетин!

Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Троян.

Последвайте ни във Facebook