Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Покана за участие на младежи в Мрежа на балканските градове В40

22
Юли
2022
Покана за участие на младежи в Мрежа…

Във връзка с членството на Община Троян в Мрежа на балканските градове В40, Троян е поканен да участва с до 10 младежи от Общината, които ще се включат в среща на високо ниво в периода 23 - 28 август 2022 г. в град Истанбул под мотото „Младите Заедно За По-Добро Бъдеще“.

Задължителни изисквания:

  • Да са на възраст между 18 -25 години;
  • Да са студенти;
  • Владеене на английски език на комуникативно ниво.

Основната цел на срещата е да улесни младежите от градовете членки в В40 да се запознаят, да обменят опит и да установят приятелски взаимоотношения, като това ще допринесе за затвърждаване на връзките между техните градове.

Ако си студент между 18-25 години, владееш английски език на комуникативно ниво пред Теб се открива уникална възможност за среща с твои връстници от други балкански градове, на която да представиш Троян. Програмата включва провеждането на 7 семинара в следните панели:

-          Околна среда и климат;

-          Култура и изкуство;

-          Наука и технологии;

-          Човешки права и равенство;

-          Градът и спорта;

-          Градът и архитектурата;

-          Себеусъвършенстване и кариерно планиране.

Участниците ще имат шанса да се срещнат лично с кмета на 15 -милионния град Истанбул г-н Екрем ИМАМОГЛУ. Младите представители на градовете членки ще се срещнат с академици, бизнес и обществени лидери, експерти от обществения и частния сектор, както и много други за затвърждаване на знанията и уменията необходими, за да бъдат влиятелни инициатори на промените. Участниците ще могат да бъдат наставлявани от експерти в индустрията и да изградят дълготрайни връзки. Извън същинската част програмата за участниците включва – официални вечери, парти с Диджей за добре дошли, концерт, вечер на талантите и караоке, балканско парти, екскурзия по Босфора с кораб, екскурзия в историческия център.

За участие в срещата на младежите от градовете членки в В40 е необходимо в срок до 28.07.2022 г. /четвъртък/ да ни изпратите на имейл kapounova@troyan.bg кратко мотивационно писмо на английски език, в което да се представите, да опишете интересите си и Вашите мотиви за участие в срещата, както и да посочите телефон за обратна връзка.

Одобрените кандидати не дължат никаква такса за участие. Това включва настаняване, изхранване, транспорт по време на срещите, екскурзии и програма за свободното време.

Участниците следва сами да покрият разходите за транспорт до и от Истанбул, както и пътническа застраховка.

След 28.07.2022 г. Община Троян ще одобри подходящите кандидати и ще се свържем с всички подали документи за участие.

Може да се запознаете с програмата на събитието и брошурата на английски език ТУК.

 

 

Файлове и ресурси

Последна промяна: 14:45, 22 Юли 2022
Разглеждания: 519

Бъдете информирани

Абонирайте се за нашия бюлетин!

Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Троян.

Последвайте ни във Facebook