Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Покана за участие в дефилето на 29-то издание на Български фестивал на сливата

24
Авг
2022
дефиле

Уважаеми жители и гости на град Троян,

От 23 до 25 септември 2022 г. предстои да отбележим 29-то издание на Български фестивал на сливата! След две години социална изолация е време да се върнем към любимите традиции, да сме заедно и да празнуваме живота!

Програмата ще започне с традиционно дефиле, в което ще се включат духовият оркестър с мажоретки, читалищни състави и гостуващи изпълнители, местни производители и занаятчии. Участниците ще се съберат в 17.00 часа на улицата пред Малкия пазар, която временно ще бъде затворена за автомобилен трафик. Маршрутът на шествието е по улица „ Васил Левски“, със спирки пред кафене „Тифани“ и кръстовището пред Марковския мост, а на площад “Възраждане“ водещият - Александър Сано, заедно с Кмета на община Троян – г-жа Донка Михайлова, ще дадат началото на празничните дни.

Темата на дефилето е под наслов “От раклите на баба“. Каним Ви да се присъедините към нас и да бъдете част от емоцията на празника, като предизвикателството към Вас е да бъдете облечени в народни носии или дрехи, съдържащи фолклорни мотиви. Със снимките и видео продуктите от дефилето може да се включите във фотоконкурса на Община Троян и да участвате в класирането за награди!

Нека споделим емоцията в празничния ден!

 

www.festivalnaslivata.com

Последна промяна: 15:42, 24 Август 2022
Разглеждания: 474

Бъдете информирани

Абонирайте се за нашия бюлетин!

Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Троян.

Последвайте ни във Facebook