Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Подновяване на кампанията за кариерно ориентиране „Училище и бизнес – ръка за ръка“

20
Мар
2023
Подновяване на кампанията за кариерно ориентиране „Училище…

По желание на Бюро по труда – Троян и със съдействието на Общинска администрация през месец март отново ще бъде възобновена кампанията за кариерно ориентиране на ученици „Училище и бизнес – ръка за ръка“. Инициативата, прекъсната преди три години заради пандемичната обстановка от Ковид-19, ще бъде отново подновена със съгласието на образователните институции в града. Насочена  е към учениците от седми клас и  първи гимназиален етап, които все още се ориентират към каква професионална кариера да се насочат и имат необходимост от информация, поднесена в достъпна форма. Не е без значение и живият контакт, при който желаещите да се включат могат да зададат своите въпроси.

Предвижда се кампанията да се проведе на два етапа: първоначално на срещи в училищата  ще бъде представена информация за дейността на Бюрото по труда, възможностите, които то предлага, и опциите за работа в нашия град, както и в  кои професии се очертава недостиг и какво се изисква за тях като знания и умения. На тези срещи учениците  ще бъдат информирани и  за дейността на общинските фондове за подкрепа на студенти, както и възможностите за работа през лятото.

Вторият етап на Кампанията „Училище и бизнес – ръка за ръка“ е предвиден за есента, когато в по-малки групи, след проведено проучване от училищата за интересите на учениците, ще бъдат организирани срещи с работодатели от региона за представяне на професиите им, предизвикателствата и предимствата, които ги съпътстват. 

Кампанията ще стартира още през март в СУ „Васил Левски“- Троян, където се е зародила идеята преди повече от дванадесет години, а след това поетапно ще се включат СУ „Св. Климент Охридски“, НУПИ „Проф. Венко Колев“, ПГМЕТ „Акад. А. Балевски“ и ОУ „Иван Хаджийски“- Троян.

Последна промяна: 08:09, 20 Март 2023
Разглеждания: 202

Бъдете информирани

Абонирайте се за нашия бюлетин!

Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Троян.

Последвайте ни във Facebook