Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Първо заседание на новия Консултативен съвет по икономически въпроси на Община Троян за новия мандат

16
Фев
2024
Първо заседание на новия Консултативен съвет по…

На 15 февруари се проведе първото заседание на Консултативен съвет (КС) по икономически въпроси към Община Троян. През настоящия мандат 2023-2027 г. съставът на съвета е от 18 души, заети в различни сфери на обществения живот. Към Консултативния съвет през настоящия мандат се присъединяват представители на: „Калинел“ ЕООД, „Рико стил“ ЕООД, „Агротехника – Троян“ АД, „Строител – Троян“ ЕООД, „Хлебопроизводство и сладкарство“ – ЕООД, „Фитофарма“ ЕООД, „Троя консулт“ ЕООД, „Каза арт“ ООД, „Хемус Ресурс Троян и Априлци“ ООД, „Пош – повече от пекарна“, „Везба“ ООД, театрална школа „Нюанси“, „Арт студио БМ“ ЕООД, Държавно горско стопанство – Троян, „Винпром Троян“ АД, „Шарена задруга“, представител на занаятчиите и адвокат. В състава на новия КС влизат много нови лица, с различни познания и експертиза, като очакванията са да допринесат за развитието на съвета.
Темите, които бяха обсъдени на първото заседание включваха – управленската програма за мандата и обсъждане на бюджет 2024 г. Дискусията продължи почти два часа, като членовете на КС поставиха актуални теми и проблеми, които ще подлежат и на по-нататъшни дебати. Обсъдени и представени бяха мащабните инфраструктурни проекти, по които администрацията работи, идеите в посока разрешаване на проблемите с паркирането, особено в централната градска част, стремежът на Общината да подсигурява достатъчно добри условия за медици, които да работят в троянските болници. 
Кметът Михайлова приветства новите членове на съвета и пожела ползотворна работа. Предстои съветът да се събира няколко пъти в годината, като всеки член може да предлага тема, която да бъде разглеждана на заседанията. 
 

Последна промяна: 11:03, 11 Март 2024
Разглеждания: 182

Бъдете информирани

Абонирайте се за нашия бюлетин!

Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Троян.

Последвайте ни във Facebook