Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Открита бе строителна площадка за градинката при НУПИ „Проф. Венко Колев“

20
Май
2024
откриване строителна площадка3

На 20 май бе открита строителна площадка за обект „Обновяване на парково пространство“ (градинката при НУПИ „Проф. Венко Колев“). Избраният, след проведена процедура по Закона за обществените поръчки, изпълнител е „Геоцвет“ ЕООД, гр. Ловеч, представлявано от Георги Георгиев.

Строително-монтажните работи, които възлизат на обща стойност 262 996,75 лв., са финансирани от Държавен фонд „Земеделие“.

Предстои започване работа по обекта, като в проекта е предвидено ново парково оборудване, включващо: изработка, доставка и монтаж на дъгообразни пейки; кръгли маси; композиция от пейки с поцинкована метална конструкция; паркова мебел тип „шезлонг“. Настоящата алейна мрежа ще се запази, предвидено е поставяне на нови бордюри и нов асфалтов слой. На територията на парка са проектирани няколко изцяло нови елемента – полукръгла сцена с куполен покрив върху съществуващото корито на нефункциониращия шадраван, с амфитеатрални места за сядане; кът с чешма. На територията на парка към момента няма парково осветление, като в проекта са предвидени стълбове с осветителни тела по основните алеи и кътове, както и декоративно осветление по цялата дължина на подпорната стена.

Работата започва с подготовка на терена, като срокът за изпълнение е 200 календарни дни, а представителят на фирмата-изпълнител увери кмета, че се стреми обектът да бъде изпълнен преди крайния срок.

Последна промяна: 16:49, 20 Май 2024
Разглеждания: 112

Бъдете информирани

Абонирайте се за нашия бюлетин!

Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Троян.

Последвайте ни във Facebook