Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Отбелязваме Световния ден на Земята с инициативи в училища и детски градини

22
Апр
2023
Отбелязваме Световния ден на Земята с инициативи…

Множество инициативи организират образователните институции по случай Световния ден на Земята – 22 април. В СУ „Св. Климент Охридски“ е предвидено пролетно почистване на двора и прилежащите райони, а СУ „Васил Левски“ – Троян освен почистването на района на училището, е включило и други съпътстващи събития – фотоизложби и конкурси за учениците.

По-малките училища също са предвидили почистване, както и интересни събития в програмите си: дискусии по темата „Защо и как трябва да опазваме планетата Земя?“, работилница за създаване на красиви предмети от отпадъчни материали „От нещо старо, сиво – нещо ново и красиво“, представяне на проекти „Земята – наш  дом“, конкурс за стихотворение и рисунка на тема „С грижа и любов към Нашата Планета“. ПГМЕТ „Акад. А. Балевски“ подготвя представяне на проект на тема: „Eкодизайн и нови технологии при обзавеждането на дневната“ и постер на тема „Екопроблеми на Земята“. Детските градини ще отбележат деня с подходящи за възрастовата група тематични занимания – засаждане на цветя в дворовете, творчески работилници и празници, на които ще гостуват представители на НП "Централен Балкан“ и професионален пчелар.

За 21 април /петък/ е предвиден и финалът на инициативата „Екоклас“ на Екопак АД и Община Троян, в който различни паралелки от 4 училища се състезават в разделно събиране на пластмасови и алуминиеви отпадъци.

Последна промяна: 10:04, 24 Април 2023
Разглеждания: 177

Бъдете информирани

Абонирайте се за нашия бюлетин!

Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Троян.

Последвайте ни във Facebook