Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Подкрепете инвестиционното намерение на Община Троян за проект „Интерактивен продукт GoTroyan за популяризиране и насърчаване на туризма“

08
Мар
2023
Подкрепете инвестиционното намерение на Община Троян за проект „Интерактивен продукт GoTroyan за популяризиране и насърчаване на туризма“

До заинтересованите страни

Обявление за консултиране с местната общност на инвестиционно намерение на Община Троян за проект „Интерактивен продукт GoTroyan за популяризиране и насърчаване на туризма“. За да подкрепите проекта, моля гласувайте тук! 

УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА,

Сдружение „Местна инициативна група – Троян, Априлци, Угърчин“ обяви процедура №BG06RDNP001-19.615 – „МИГ-Троян, Априлци, Угърчин М 7.5. „Инвестиции за публично ползване в инфраструктура за отдих, туристическа инфраструктура”, приоритетна ос „Мярка 19 Водено от общностите местно развитие“, подмярка 19.2 „Прилагане на стратегии за Водено от общностите местно развитие“ от Програмата за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020 г.

Община Троян има намерение да кандидатства по обявената процедура за получаване на безвъзмездна финансова помощ за реализиране на проект „Интерактивен продукт GoTroyan за популяризиране и насърчаване на туризма“.

Идеята за създаването на GoTroyan - приложение с интерактивна платформа с добавена реалност е изискването за подобряване и повишаване на туристопотока, атрактивността и връзката между предлагането на културно наследство и развитието на туризма в Община Троян.

За гражданите и гостите на града ще се предостави аудио-визуална дигитална информация, допълнена с добавена реалност с категоризирани маршрути и атракции. Чрез приложението ще бъде направена връзката между културното наследство, природните дадености и местните традиции, които туристите ще могат да разгледат и посетят във вътрешна и външна среда.

Крайната цел е избраните теми, включени в приложението, да бъдат показани по провокативен, интересен начин и да постигнат поставените цели.

Потребителите ще имат възможността и избора да свалят приложението от двата голeми интернет-магазина Google Play и Apple Store.

След като са инсталирали приложението GoTroyan, потребителите ще открият четирите основни теми (Община Троян, Природа, Дух и Традиция) в обединяващото ги дигитално пространство. Това е събирателен хъб, портал и визитка на Община Троян.

Проектът предвижда нови компилативни форми на изкуството чрез дигитални подходи, които ще допринесат за цялостното развитие и популяризиране на културното наследство и туристическите забележителности в района на община Троян.

В тази връзка, Общинска администрация - Троян отправя настоящото обявление към Вас за участие в консултирането на инвестиционното намерение на Община Троян, като се надява, че ще подкрепите направеното предложение.

Разчитаме на Вашето активно участие.

 

С уважение,

ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ - ТРОЯН

Последна промяна: 09:35, 9 Март 2023
Разглеждания: 456

Бъдете информирани

Абонирайте се за нашия бюлетин!

Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Троян.

Последвайте ни във Facebook