Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Община Троян участва с проект за Детскa площадкa в ДГ “Мир“ – гр. Троян

21
Фев
2023
ДГ Мир

На 21.11.2022 г. стартира кампания за набиране на кандидати за участие по проект  “Красива България” през 2023 г. на Министерството на труда и социалната политика.

За пореден път Община Троян се възползва от обявената кампания по проект „Красива България”, като кандидатства по Мярка 02 „Подобряване на социалната инфраструктура” с проект Детски площадки в ДГ “Мир“ - гр. Троян;

По проекта се предвижда изграждане на една детска площадка в южната част на терена, заедно с прилежащи пейки и кошчета за отпадъци. Изграждане на ажурна (неплътна) ограда, около новата площадка. Просичане на съществуващата ограда от западната страна и монтаж на врата за достъп на деца от квартала; изграждане на класна стая на открито, оборудвана с черна дъска и маси с пейки за 24 деца, като преди това се подмени съществуващата настилка с цветни тротоарни плочки; подмяна на две комбинирани съоръжения на две от съществуващите площадки; монтаж на едно съоръжение тип везна и две беседки на мястото на съществуващи пясъчници (част от съществуващи площадки), които предварително ще се демонтират; частична подмяна на разбита тротоарна настилка, където е необходимо.

Общия бюджет в размер на 148 936 лв., като финансирането е 60% от община Троян и 40% от проект „Красива България“.

С реализиране на проекта, ще се допринесе за по-добрия и завършен вид на детското заведение. Новоизградените детски площадки ще създадат условия за безопасни игри и обучение на децата  и възпитанието им в естетична среда.

 

 

 

Последна промяна: 08:09, 21 Февруари 2023
Разглеждания: 273

Бъдете информирани

Абонирайте се за нашия бюлетин!

Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Троян.

Последвайте ни във Facebook