Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Община Троян работи за изграждането на четири нови детски площадки на територията на града

20
Юли
2023
 детски площадки

 

Четири нови детски площадки, разположени както следва: две в ж.к. „Черногор“, една на ул. „Криволак“ и подмяна на една вече съществуваща в централна градска част, планира да изгради Община Троян.

Администрацията полага последователни усилия за обхващане на различни квартали и точки от града, в които децата спокойно да могат да играят и прекарват свободното си време със своето семейство.

Едната детска площадка в ж.к. „Черногор“ ще е за деца от 0-3 г., на която е предвидено поставяне на: двойна люлка „махало“, комбинирано съоръжение с пързалки, клатушка-кола, клатушка-везна, интерактивно детско съоръжение (с тунел), занимателен панел „Космос“, детски пейки, пейки с перголи, кошче под атрактивна форма (мече), както и ударопоглъщаща настилка и ограда на самата площадка. Предвидено е площадката да е разположена при вече съществуващата беседка, при блокове „Зеленика“ и „Леденика“.

За детската площадка в ж.к. „Черногор“ за деца от 3 до 12 години, която ще бъде разположена в зелените площи, зад блок „Развитие“, се предвижда поставяне на: въртележка, пързалка, клатушка тип везна, двойна люлка „махало“, въжена линия, кубове за катерене, сфера за катерене, сенник с пейки, като площадката ще бъде с ударопоглъщаща настилка от каучукови плочи и оградена. За двете детски площадки в квартала има предвидено финансиране от общинския бюджет, като прогнозната стойност за изграждането им възлиза на 190 000 лв.

За детската площадка от 0 до 3 години в централна градска част е предвидено поставяне на къщички за игра със занимателни панели на мястото на съществуващия пясъчник, комбинирано съоръжение с пързалки, пружинна клатушка-кола и клатушка-везна, сенник „цвете“ с масичка и столчета, триизмерно слънце от каучук като елемент от настилката, тройна люлка „махало“ с две седалки за деца до 3 г. и една семейна седалка, кошче-жабка. Площадката ще бъде изпълнена със саморазливна каучукова ударопоглъщаща настилка. Предстои администрацията да кандидатства с  проектно предложение за финансиране пред Държавен фонд „Земеделие“, чрез Местната инициативна група „Троян, Априлци, Угърчин“, като прогнозната стойност на строителните дейности, доставката и монтажа на съоръженията за игра е 70 000 лв.

Планирано е обновяване на пространството за игра на ул. „Криволак“, където е предвидено да бъдат поставени: комбинирано съоръжение с пързалки, къщички, занимателни панели и тунел, двойна люлка „махало“, клатушка-везна, пружинна клатушка, катерушка, занимателен панел „Сметало“ и дама като елемент от ударопоглъщащата каучукова настилка. Поради стръмния терен ще бъдат изградени подпорни стени, върху които ще бъдат поставени дървени елементи (седалки), а покрай дърветата - пейки по дъга. Металната ограда ще бъде изцяло подменена.

 

 

Последна промяна: 09:31, 20 Юли 2023
Разглеждания: 414

Бъдете информирани

Абонирайте се за нашия бюлетин!

Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Троян.

Последвайте ни във Facebook