Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Община Троян освобождава от наем ползвателите на помещения, които са общинска собственост, ако спазват противоепидемичните мерки

18
Фев
2021
Община Троян освобождава от наем ползвателите на…

Кметът на община Троян предлага на Общинския съвет продължение на мярката за освобождаване от плащане на месечна наемна цена по действащите към момента договори на наемателите на нежилищни имоти – общинска собственост, чиято дейност е преустановена с акт на държавната власт. Това е логично удължаване на една от мерките, заложени в приетата на януарското заседание Програма за запазване на работните места и доходите на жителите на община Троян през 2021 г.

Предлаганото облекчение ще удължи още веднъж срока на Решение № 267/26.11.2020 г. на ОбС-Троян, актуализирано вече веднъж на януарската сесия на Общинския съвет, с един месец или до отпадане на въведените забрани. Решението солидарно задължава ръководителите на всички второстепенни разпоредители с бюджетни кредити и управителите на всички еднолични дружества с общинско участие да прилагат условието за освобождаване от наем спрямо своите наематели.

Новото в кметското предложение е разграничението между обектите, които спазват предписанията на Здравното министерство, от нарушителите. Ползватели, които са санкционирани от контролните органи за нарушаване на въведените със Заповед № РД-01-52/26.01.2021 г. на Министърът на здравеопазването забрани, няма да могат да се възползват от опцията за опрощаване на наема.

Припомняме също, че в посочената по-горе програма са планирани и други преференции за бизнеса – намаляване на данъка на такситата на 300 лв., неиндексиране на наемите в съответствие с ръста на работната заплата, безплатна методическа помощ и консултации при кандидатстване по проекти за преодоляване на последиците от пандемията и др. Няма да се актуализират и месечните наемни цени и годишните арендни вноски по действащите към момента договори с Община Троян.

 

 

Последна промяна: 08:07, 18 Февруари 2021
Разглеждания: 541

Бъдете информирани

Абонирайте се за нашия бюлетин!

Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Троян.

Последвайте ни във Facebook