Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Община Троян осигурява постоянна заетост на 390 лица, ангажирани в предоставяне на социални и интегрирани здравно-социални услуги, на територията на общината

20
Юли
2023
Община Троян осигурява постоянна заетост на 390…

През 2023 г. Община Троян предоставя 12 вида социални услуги за жителите на общината, за дневна и резидентна грижа, интегрирани здравно-социални услуги, консултативна подкрепа, доставка на храна на възрастни, лица с увреждания, вкл. с тежки множествени увреждания, с умствена изостаналост и психични разстройства.

Осигурена е заетост на 392 лица, от които: 68 на постоянен трудов договор, 241 на срочни договори и 93 на субсидирана заетост с национално или европейско финансиране. Осигурена е заетост в съществуващите и новосъздадени социални услуги на 42 безработни лица, насочени от дирекция „Бюро по труда“ и на 16 лица с трайни увреждания.

Към настоящия момент потребителите на всички социални услуги в общината са общо 1186 лица.

Изброените работни места и потребители се отнасят за следните  социални услуги: Комплекс за социални услуги (КСУ) в с. Дълбок дол, включващ: Защитено жилище за лица физически увреждания и Дневен център за пълнолетни лица с увреждания; КСУ в с. Добродан включващ Дом за стари хора и Център за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с деменция; Център за обществена подкрепа, Дневен център за подкрепа на деца и младежи с увреждания, Дневен център за подкрепа на лица с увреждания, в т.ч. множествени и Център за грижа за лица с умствена изостаналост в гр. Троян; Домашен социален патронаж и Обществена трапезария; Интегрирани здравно-социални услуги грижа в дома; Асистентска подкрепа; Национални програми за заетост.

Към социалните услуги в общината са развити терапевтични ателиета за формиране на трудови умения и навици на хората с увреждания.

Изградена е материална база за две нови социални услуги - Център за грижа за лица с психични разстройства и Център за временно настаняване в с. Дълбок дол, в които ще се настаняват потребители от месец август 2023 г.

 

Последна промяна: 09:28, 20 Юли 2023
Разглеждания: 293

Бъдете информирани

Абонирайте се за нашия бюлетин!

Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Троян.

Последвайте ни във Facebook