Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Община Троян осигури ново оборудване за Домашен социален патронаж и подава искане за продължаване на услугата за безплатен топъл обяд за социално уязвими троянци

20
Окт
2022
Община Троян осигури ново оборудване за Домашен…

Сред трайните приоритети на общинската политика, винаги са били подобряването на съществуващите социални услуги и търсене на възможност за внедряване на нови такива. Двете нови стъпки, предприети от Община Троян касаят изхранването на хората в уязвимо положение на територията на общината.

На първо място, е осигурено ново кухненско оборудване за социалната услуга „Домашен социален патронаж“, посредством успешното изпълнение на проект „Оборудване на материалната база на Домашен социален патронаж в община Троян“.

Поради увеличаващият се брой потребители, общината осигури допълнително оборудване на кухнята, включващо две електрически печки, с 6 квадратни плочи и ел. фурна с горно и долно нагряване, 1 електрическа пекарна с горно и долно нагряване на три нива, електрически конвектомат с директна пара, електрически парен казан, хладилен шкаф, перфориран стелаж и крайстенна маса с двоен плот.

Основната цел на проекта е оптимизиране времето за приготвяне и подобряване качеството на приготвяната храна, чрез подобряване на материалната база за приготвяне на храна от социалната услуга „Домашен социален патронаж“. Посредством услугата ежедневно се приготвя и доставя храна за над 260 потребители в населените места от общината.

Доставеното оборудването е на обща стойност 35 376.00 лв., като 90% от сумата се финансира от Фонд „Социална закрила“ по Целева програма „Подобряване на материалната база на Домашен социален патронаж и/или Обществена трапезария“ 2021-2022, и 10% от Община Троян.  

Последна промяна: 14:55, 20 Октомври 2022
Разглеждания: 337

Бъдете информирани

Абонирайте се за нашия бюлетин!

Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Троян.

Последвайте ни във Facebook