Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Община Троян организира празника „Здравей, ваканция без дрога!“

19
Юни
2023
Община Троян организира празника „Здравей, ваканция без…

Община Троян и Общинската комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните организират за поредна година празника „Здравей, ваканция без дрога!“ на 23 юни от 17.00 часа на пл. „Възраждане“. Спортният празник е посветен на Международния олимпийски ден – 23 юни и на Международния ден за борба с наркотиците – 26 юни.

Международният олимпийски ден се чества с Решение на Международния олимпийски комитет (МОК) от януари 1984 година. Той се отбелязва всяка година на 23 юни – денят, в който през 1894 г. в Сорбоната в Париж на Първия олимпийски конгрес се ражда идеята за организиране и провеждане на първите съвременни Олимпийски игри в Атина и се създава Международният олимпийски комитет. Денят цели да се популяризира спорта и той да се превърне в неразделна част от живота на хората.

С демонстрации и с участие в спортни състезания се очаква да се включат над 200 деца и младежи от всичките 27 лицензирани спортни клубове на територията на Община Троян.

След състезанията и демонстрациите ще бъдат наградени и победителите от конкурса за есе, стихотворение, плакат, презентация и рисунка на тема „Моето послание срещу наркотиците“, в който взеха участие ученици от училищата на територията на общината в 2 възрастови

групи: I-ва група – от 6 до 8 клас и II-ра група – от 9 до 11 клас.

Идеята на инициативата е да покаже на младите хора, че пред тях има различни възможности за развитие, свързани със спорт и изкуство, които дават нов поглед и алтернатива в живота.

Във връзка с Международния ден за борба с наркотиците се организират за втора поредна година и състезания по силов многобой „Iron man“, който ще се проведе под мотото „Силните срещу дрогата“ на 24 юни от 18:00 часа на пл. „Възраждане“.

Последна промяна: 08:22, 19 Юни 2023
Разглеждания: 318

Бъдете информирани

Абонирайте се за нашия бюлетин!

Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Троян.

Последвайте ни във Facebook