Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Община Троян апелира за повишено внимание по пътя Орешак-Черни Осъм поради пропадане на част от подпорната стена под пътя

12
Яну
2023
пропадане на част от подпорната стена

Днес, 12. 01. 2023 г.,  след подаден сигнал в Община Троян от РУ на МВР – Троян и от кмета на Орешак, беше установено, че в с. Орешак, в района на Троянския манастир, част от подпорната стена под пътя Орешак-Черни Осъм е компрометирана. На лице са пропадане на част от пътното платно и видими пукнатини по асфалтовата настилка. На място бяха зам. кмета на Община Троян Ангел Ангелов, директора на Дирекция „Строителство“ инж. Николай Райковски и кмета на Орешак Марияна Генова.

Участъкът от пътя бе незабавно обезопасен, като едното платно за движение е затворено. Кметът на Община Троян информира областния управител за ситуацията и обсъди с г-н Славчев действията за търсене на средства от Междуведомствена комисия по бедствия и аварии. Започна подготовка на изискуемите документи. Кметът Михайлова разпореди да бъде направен оглед от геодезист и незабавно да бъде възложено проектиране на подпорната стена за укрепване на проблемния участък.

Община Троян апелира преминаващите в този участък автомобили и пешеходци да се движат с повишено внимание.

Последна промяна: 08:46, 13 Януари 2023
Разглеждания: 331

Бъдете информирани

Абонирайте се за нашия бюлетин!

Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Троян.

Последвайте ни във Facebook