Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Обществено обсъждане в Троян на Концепция „Заедно за интегрирано териториално развитие на териториите по поречието на р. Осъм и нейните притоци“

15
Фев
2024
Обществено обсъждане в Троян на Концепция „Заедно…

На 22 февруари 2024 г. (четвъртък), от 18:00 до 18:30 часа в залата на Община Троян ще се проведе обществено обсъждане на Концепция за интегрирани териториални инвестиции /КИТИ/ „Заедно за интегрирано териториално развитие на териториите по поречието на р. Осъм и нейните притоци“ с водещ кандидат Община Троян. Концепцията обединява съвместните усилия на осем партньори, сред които и общините Ловеч, Троян и Летница, за подобряване на жизнената среда и осигуряване на по-добро качество на живот чрез създаване на по-красиви, устойчиви и приобщаващи пространства. Проектите са свързани с предотвратяване на риска от наводнения по поречието на р. Осъм и нейните притоци, както и в следните направления: интервенции в пътна инфраструктура и УГМ; облагородяване на средата чрез мерки в зелена градска инфраструктура и сигурност на обществените пространства; създаване на улеснен достъп до туристически атракции и подобряване на състоянието на техническата инфраструктура; разработване и промотиране на иновативни културни събития.

За участие в публичната дискусия са поканени водещите кандидати и партньори, както и широката общественост в лицето на местния бизнес и синдикалните структури, академичната общност, неправителствени организации, граждани и техни сдружения и др.

Присъстващите на събитието заинтересовани страни ще имат възможност да се запознаят с концепцията за ИТИ, да споделят свое мнение за инвестициите, предложени за финансиране, както и да попълнят анкета „за“ или „против“ представената концепция.  

Презентация на концепцията: ВИЖ ТУК

Онлайн анкетата за гласуване: ВИЖ ТУК

Може да изпращате възражения или препоръки, до три дни след датата на общественото обсъждане, на електронната поща на Областен информационен център – Ловеч: oic.lovetch@gmail.com.

 

ОИЦ – Ловеч е част от Мрежата от 27 областни информационни центрове за популяризиране на политиката на ЕФСУ в България.

Последна промяна: 08:35, 11 Март 2024
Разглеждания: 219

Бъдете информирани

Абонирайте се за нашия бюлетин!

Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Троян.

Последвайте ни във Facebook