Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Обществено обсъждане в Троян на Концепция „Създаване на Център за резидентна грижа за лица в надтрудоспособна възраст без увреждания в община Троян“

15
Фев
2024
Обществено обсъждане в Троян на Концепция „Създаване…

На 22 февруари 2024 г. (четвъртък), от 18:30 до 19:00 часа в залата на Община Троян, ще се проведе обществено обсъждане на комбинирана Концепция за интегрирани териториални инвестиции /КИТИ/ Създаване на Център за резидентна грижа за лица в надтрудоспособна възраст без увреждания в община Троян с водещ кандидат Община Троян  и  2 партньора /лицензирани фирми в социалните дейности/ - "Хуманност и дълголетиe“ ООД и Фондация "Слънце за всеки".

Концепцията касае:

  • Ремонт и реконструкция на материалната база на старото общежитие на училището в с. Врабево;
  • Доставка на обзавеждане и оборудване, необходимото за изграждане на социална инфраструктура с капацитет 15 потребители от целевата група;
  • Последващо създаване на нови социални услуги за резидентна грижа за възрастни в изградения Център, осигуряване на здравно обслужване и социална грижа, подобряване на трудовата заетост на лицата в региона и други.

За участие в публичната дискусия са поканени водещите кандидати и партньори, както и широката общественост в лицето на местния бизнес и синдикалните структури, академичната общност, неправителствени организации, граждани и техни сдружения и др.

Присъстващите на събитието заинтересовани страни ще имат възможност да се запознаят с концепцията за ИТИ, да споделят свое мнение за инвестициите, предложени за финансиране, както и да попълнят анкета „за“ или „против“ предложената концепция.  

Презентация: ВИЖ ТУК

Анкета: ВИЖ ТУК

Може да изпращате възражения или препоръки, до три дни след датата на общественото обсъждане, на електронната поща на Областен информационен център – Ловеч: oic.lovetch@gmail.com.

 

ОИЦ – Ловеч е част от Мрежата от 27 областни информационни центрове за популяризиране на политиката на ЕФСУ в Р България.

Последна промяна: 08:35, 11 Март 2024
Разглеждания: 302

Бъдете информирани

Абонирайте се за нашия бюлетин!

Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Троян.

Последвайте ни във Facebook