Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Нови паркоместа, пейки за отдих и почивка и нова растителност са част от реализираните дейности по реконструирания участък от ул. „Г.С.Раковски“

10
Юли
2023
Нови паркоместа, пейки за отдих и почивка…

Десетки хора, живеещи на ул. „Г.С.Раковски”, се събраха вечерта на 6 юли, за да отбележат края на реконструкцията на улицата. 620 м. дължина на уличната мрежа, 1500 м. бордюри, 5200 кв. м. асфалтова настилка, 63 нови дървета, 97 паркоместа - това са малка част от параметрите на обновената улица. „Говорих с хората и за мечтите, за това, че вече обсъждаме идеи за превръщането на речния бряг от Дъскотина до моста на пазара в любимо място за отдих на троянци. Пожелах им да водят по обновената улица деца и внуци, да посрещат булки и зетьове, да бързат към любима работа.“, сподели на откриването на обекта кметът Михайлова. Част от събитието бе и г-жа Момчилова, представител на фирмата изпълнител. Ръководителят на проекта инж. Райковски обобщи пред събралите се жители на квартала и гости реализираните дейности.

Припомняме, че на 27.07.2022 г. кметът на Община Троян подписа договор с изпълнителя на строителството на обекта - фирма ДЗЗД „Улици Троян“, гр. Севлиево.

С реализиране на проекта, Общината съумя да създаде по-благоприятна комуникационно-транспортна обстановка и да осигури нови паркоместа – в 5 зони за паркиране от северозападната страна на уличното платно и една зона в източната при изхода на ул. „Захари Стоянов”, като общият им брой е 97. Поставени са нови пътни знаци, подменени са съществуващите бордюри. Изпълнено е възстановяване и/или направа на нови тротоари. Осигурена е по-достъпна среда.

Последна промяна: 14:03, 10 Юли 2023
Разглеждания: 232

Бъдете информирани

Абонирайте се за нашия бюлетин!

Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Троян.

Последвайте ни във Facebook