Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Нови детски площадки ще радват децата от ДГ „Мир“ – Троян

13
Окт
2023
Нови детски площадки ще радват децата от…

С финансиране на Община Троян и програма „ Красива България“ бяха изградени нови детски площадки в двора на ДГ „Мир“.

За пореден път Община Троян успя да се възползва от обявената кампания през 2023 г. по проект „Красива България“ на МТСП, Мярка 02 „ Подобряване на социалната инфраструктура“.

Стойността на проекта е 148 936,00 лв., като предоставената сума от проекта е в размер на  59 574 лв., а Община Троян осигурява финансиране в размер на 89 362 лв.

По проекта са подменени по-голямата част от детските съоръжения на четири от съществуващите детски площадки и е монтирана нова класна стая на открито. Освен това е изградена нова детска площадка, която ще се използва от децата от квартала.

Ежегодно, чрез капиталовата програма на общината, се подпомагат модернизирането и текущото поддържане на сградния фонд и материално-техническата база на училищата и детските градини.

Общата стойност на строително-ремонтни дейности в детските градини и ясли за ремонт на покриви, подмяна дограми, вътрешни ремонти, изграждане и ремонт на детски площадки за периода 2019-2023 година е 772 000 лв.

Резултатът е създадени условия за качествено обучение в съответствие със съвременните изисквания.

В последните няколко години бяха обновени детските площадки в дворните пространства на Детска ясла, ДГ „Синчец“, ДГ „8 март“, а сега и в ДГ „Мир“. Подготвя се проект за обновяване на детските площадки в ДГ „Здравец“, с който общината ще  кандидатства през 2024 г.

Последна промяна: 11:46, 13 Октомври 2023
Разглеждания: 279

Бъдете информирани

Абонирайте се за нашия бюлетин!

Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Троян.

Последвайте ни във Facebook