Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Нова интерактивна детска площадка в парк „Троянка“

11
Май
2023
детска площадка

На 10.05.2023 г., беше открита нова интерактивна детска площадка, наречена     „Младежко пространство“ в град Троян, парк „Троянка“. Площадката е изградена  в партньорство между Община Троян и Областния съвет на БЧК – Ловеч, получил финансиране от Международната Федерация на Червения кръст и Червения полумесец по проект „Space to create“ за идеята на Българския младежки червен кръст за изграждане на младежки пространства в шест области в страната. Общината ни откликна на идеята и предложението за сътрудничество на Областния съвет на БЧК - Ловеч и съфинансира проекта в размер на 22 000 лв. Първата площадка създадена по този проект се открива в гр. Троян.

Детската площадка е оборудвана с макетен вариант на път, кръгово кръстовище, велосипедни алеи, пешеходни пътеки, пътни знаци  обособения кът за безопасност на движението, много традиционни игри, както и класна стая на открито.

Кметът на община Троян – г-жа Донка Михайлова и председателя на Областния съвет на БЧК – Ловеч -  проф. д-р Николай Николов прерязаха трикольорната лента на интерактивната площадка, а най-вълнуващата и емоционална част от тържеството беше демонстрацията на децата по безопасност на движението под ръководството на инспектор от МВР Районно управление-Троян.

Троянските деца изпълниха площадката с живот и детски смях под звуците на любими детски песни, а удовлетворението на доброволците от БМЧК-Троян и БМЧК-Ловеч и ръководството на Община Троян беше видно.

Последна промяна: 14:18, 11 Май 2023
Разглеждания: 615

Бъдете информирани

Абонирайте се за нашия бюлетин!

Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Троян.

Последвайте ни във Facebook