Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

На празника на града, открита тренировка по паркур в Троян

11
Окт
2023
На празника на града, открита тренировка по…

Открита тренировка по Паркур в града ще се проведе на 14-ти октомври – Петковден от 16:00 часа в градинката пред Туристическия информационен център в града.

Същността на мероприятието е провеждането на открита общодостъпна, спортна тренировка, с осигурени уреди и предпазни средства. Тренировката ще бъде извършена от професионални атлети от Спортен клуб „Рекриейт”. Приблизителна продължителност на обучението ще бъде два астрономически часа. Непосредствено преди същинската част, а именно тренировката (уъркшопа), ще се извърши кратка спортна демонстрация (в рамките на 15 до 30 минути), за да се покаже в действие какво представлява спортната дисциплина паркур, и за бъдат привлечени доброволци, които да вземат участие в мероприятието.

След проведената от „Рекриейт“ тренировка, за всички желаещи ще бъде изнесена кратка лекция/дискусия, в която членове на спортния клуб ще говорят за позитивите, идеалите и културата на спорта като цяло и в частност - паркура. Лекцията ще бъде в интерактивен формат, за да стимулира интересът на слушателите и развие техните познания за активния и здравословен начин на живот. Приблизителната продължителност на тази дейност ще бъде 30 минути.

 Целевите групи, които искаме да привлечем са основно деца, подрастващи, юноши и тийнейджъри на възраст между 10 и 29 годишна възраст, живущи в община Троян. За да привлечем повече активни участници в мероприятието – ще бъде организирана открита тренировка така, че да бъде със свободен достъп до специализираните спортни уреди и съоръжения, а за поощрение на участвалите – ще бъдат добавени предизвикателства с награди, интерактивни въпроси, лекция за алтернативните спортове (паркур, фрийрънинг, трикинг) и активния и здравословен начин на живот. 

Последна промяна: 10:31, 11 Октомври 2023
Разглеждания: 547

Бъдете информирани

Абонирайте се за нашия бюлетин!

Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Троян.

Последвайте ни във Facebook