Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Моля, обичайте града си, не го разрушавайте!

28
Май
2021
Моля, обичайте града си, не го разрушавайте!

Припомняме, че през миналата година, като част от инициативата на общинската администрация „Малки градски решения“ за създаване на повече красота, радост и удобства в градския интериор, Община Троян определи мястото между подпорните стени до река Осъм, като зона „Тийн“. В сътрудничество с ДГС – Троян площадката бе обзаведена с оригинални дървени мебели, по дизайн и ръчна изработка на Стефан Илковски, а грижата за поддържане на чистота бе поета от ОП „Комунални услуги“.

Идеята е тийнейджърите да имат свой кът в града, където да са с предимство. Кът, който да ползват за своите неформални срещи, който да обживеят по свой вкус и чийто облик да моделират според своите желания и нужди.

За съжаление това премина в откровен вандализъм. Освен обичайните графити, този път върху масите е пален и огън. По лична инициатива на директора на Държавно горско стопанство - Троян, масите и пейките отново са възстановени в първоначалния си вид.

Няма организация – публична или частна, която да може непрекъснато да отделя финансов и времеви ресурс за възстановяване на подобен тип имущество. Няма кой да следи денонощно за нарушения във всяко кътче на града или да окичи цялото градско пространство с видеокамери.

Отговорността да направим нашия град по-добро място за живеене е обща и затова молим – нека не рушим създаденото с много труд и грижа, за да можем всички да се радваме на една по-приветлива градска среда!

 

 

Последна промяна: 11:54, 28 Май 2021
Разглеждания: 391

Бъдете информирани

Абонирайте се за нашия бюлетин!

Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Троян.

Последвайте ни във Facebook