Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Мерки за осигуряване на безопасно провеждане на изборите на 4 април 2021 г.

25
Мар
2021
Мерки за осигуряване на безопасно провеждане на…

Във връзка с предстоящите избори за народни представители на 4 април 2021 г. в община Троян са предприети всички необходими мерки за опазване живота и здравето както на гласоподавателите от общината, така и на членовете на секционните избирателни комисии, в съответствие с Указанията на Министерството на здравеопазването от 18.02.2021 г.

Във всички избирателни секции ще бъдат доставени необходимите количества лични предпазни средства и  дезинфектанти, с които да бъдат обработвани критичните точки в избирателните секции ( т.е. всички повърхности, свързани с поток на хора, както и често докосваните повърхности, като например маси, дръжки на врати и прозорци, парапети, ключове за осветление и др.).

Участниците в изборния процес следва задължително да носят защитна маска за лице, да спазват физическа дистанция и да извършват хигиена на ръцете.

Предприетите мерки целят да осигурят както възможност за гласуване на всички желаещи, така и ефективна защита на здравето на участниците в изборния процес.

Отново напомняме, че лицата, поставени под задължителни карантина или изолация, също ще могат да упражнят правото си на глас, като гласуват в една от трите подвижни избирателни секции в общината. За целта е необходимо в срок до 31 март 2021 г. да бъде подадено заявление (Приложение 1) в Центъра за административно обслужване в общинска администрация (Троян, пл. „Възраждане“ № 1) или в кметствата/кметските наместничества на територията на общината, по един от следните начини:

  • Чрез саморъчно подписано от избирателя заявление, което може да бъде подадено лично, от пълномощник с пълномощно в свободен текст, по пощата или на факс (0670/ 6 80 60);
  • Чрез подписано от пълномощник заявление, подадено лично, по пощата или на факс (0670/ 6 80 60);
  • Чрез заявление, подадено на e-mail: mayor@troyan.bg или postbox@troyan.bg, без да се изисква квалифициран електронен подпис;
  • Чрез електронно заявление, подадено през Портала за електронни адмиистративни услуги на Община Троян на следния адрес: https://auslugi.com/public/home/troyan/index, без да се изисква квалифициран електронен подпис.

Община Троян прави всичко възможно за нормално протичане на изборния процес и за намаляване риска от разпространение на заболяването, като стриктно следи за спазването на всички противоепидемични мерки при работата на секционните избирателни комисии, наложени от Министерството на здравеопазването.

 

Файлове и ресурси

Последна промяна: 16:04, 25 Март 2021
Разглеждания: 546

Бъдете информирани

Абонирайте се за нашия бюлетин!

Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Троян.

Последвайте ни във Facebook