Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Компост срещу суровини от битовия отпадък -– нова екоинициатива на Общинското дружество „Хемус ресурс – Троян и Априлци“ ООД

23
Окт
2023
Компост срещу суровини от битовия отпадък -–…

Общинското дружество „Хемус ресурс – Троян и Априлци“ ООД за пореден път организира екоинициатива за разделно събиране и предаване на суровини от битовия отпадък за последващо рециклиране. Инициативата ще се проведе в периода 20-30.11.2023 г. и ще бъде насочена към следните суровини: пластмасови бутилки; стъклени опаковки; картон и хартия; кенчета. Кампанията цели насърчаване на все повече хора да събират разделно отпадъците от домакинствата.

Всеки включил се в инициативата, предал поне 50 кг. от отделна суровина или общо от всичките в инсталациите за предварително третиране и сепариране „Хемус ресурс – Троян и Априлци“ ООД, ще получи като награда 10 кг. компост за наторяване на тревни площи и градинки.

В инициативата могат да се включат всички жители на община Троян.

Събраните суровини може да предавате в дружеството от 07:00 ч. до 19:00 ч., всеки делничен и почивен ден. Припомняме, че инсталациите за предварително третиране и сепариране „Хемус ресурс – Троян и Априлци“ ООД се намират в местността Троянско поле. За повече информация: 0895856860.

Последна промяна: 13:08, 23 Октомври 2023
Разглеждания: 242

Бъдете информирани

Абонирайте се за нашия бюлетин!

Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Троян.

Последвайте ни във Facebook