Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Коледни песни и занаятчийски изделия очакваме на троянския Коледен базар

07
Дек
2023
Коледни песни и занаятчийски изделия очакваме на…

Наближава това време от годината, в което настроението е приповдигнато, а в атмосферата витае особен празничен дух. Коледните празници обикновено символизират семейното огнище и са любими, споделени с роднини и приятели. И през настоящата 2023 г. Община Троян отправи покана за участие в Коледен базар към занаятчии и търговци, предлагащи стоки с Коледна насоченост, регистрирани на територията на община Троян. Целите са две – създаване на празнично настроение, поддържане на Коледната атмосфера с базар, разположен в центъра на града и подкрепа на местните занаятчии, търговци и производители.

Коледният базар е планиран за периода 15.12.-24.12., като към момента има 18 подадени заявки за участие. В периода преди празниците, Община Троян и НЧ „Наука-1870 г.“ ще спазят зародилата се традиция празнична, коледна музика да озвучава площадното пространство. Откриването на базара ще бъде на 15 декември със специален гост, който ще раздава символични подаръчета.

Припомняме, че Коледен базар бе реализиран през 2021 и 2022, като през 2022 г. се включиха общо 14 занаятчии и търговци, както и Дневен център за деца с увреждания, които бяха изработили тематични коледни сувенири.

Последна промяна: 16:27, 7 Декември 2023
Разглеждания: 326

Бъдете информирани

Абонирайте се за нашия бюлетин!

Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Троян.

Последвайте ни във Facebook