Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Кметът на Троян – г-жа Донка Михайлова и Министърът на регионалното развитие откриха новия троянски мост днес

04
Ное
2021
Кметът на Троян – г-жа Донка Михайлова…

Кметът на Троян г-жа Донка Михайлова и архитект Виолета Комитова  -  служебен министър на регионалното развитие и благоустройството, откриха официално новия троянски мост, свързващ две важни пътни артерии – улиците „Васил Левски“ и „Акад. Ангел Балевски“ и представляващ първа и много важна стъпка в посока изнасяне на транзитния трафик извън централната градска част към източния бряг на река Осъм.

Церемонията бе уважена и от Областния управител на Област Ловеч, кметове от областта, представители на фирмите изпълнители, общински съветници и граждани.

Изпълненият проект „Пътна връзка между ПЪТ II-35 и ПЪТ III-357 в гр. Троян от км 0+000 до км 0+154,28“; подобект Мост над река Осъм при км 0+121,37, разположена в трасе на улица с ОТ 1336-1337-1338-1339-1340 по регулационния план на гр. Троян“ е резултат от подписано през 2017 г. споразумение между Агенция „Пътна инфраструктура“, представлявана от тогавашния Председател на УС инж. Дончо Атанасов и Община Троян.

Той включва построяването на нов мост над река Бели Осъм и на пътна връзка между път II-35 Троян - Ловеч и път III-357 Троян - Орешак. Новото съоръжение  е с дължина 43,2 метра. Рехабилитирани са и 100 метра от съществуващия път II-35 Троян – Ловеч и около 280 метра от път III-357 осигуряващи подхода към източната част на моста.

Цялостната инвестиция по реализирането на проекта възлиза на над 2,4 млн. лв., основно от държавния бюджет. Строителството беше отговорност на  Агенция „Пътна инфраструктура“ и се осъществи в рамките на договор между агенцията и изпълнителя на обекта.

Съфинансирането от Община Троян е в размер на 156 569 лв.  Общинска администрация е изпълнила  процедурите по обявяване на ПУП, предпроектни проучвания, проектиране, одобрение на технически проекти и издаване на строителни разрешения. В допълнение, Община Троян осигури финансиране и реализира и дейности по изграждане на улично осветление в района, на стойност около 80 000 лв.

Изпълнител на строителството на обекта, с договорна стойност 2 249 993,77 лв. с ДДС., е „ОРС - ИНФРАСТРУКТУРА“ ООД, гр. София. Строителен надзор е осъществен от фирма „ПЪТКОНСУЛТ 2000“ ЕООД, гр. София.

В своето слово Кметът на общината благодари на всички фирми,  институции и представители на настоящите и бивши управляващи за помощта и отговорното отношение при реализирането на проекта и припомни, че историята  с построяването на съоръжението датира още от края на осемдесетте години на миналия век.

Направеното остава и когато всички имаме общи цели, които достигат до гражданите, стореното има смисъл, каза още Донка Михайлова и за финал пожела по новия мост да преминават преди всичко здрави троянци.

Последна промяна: 18:23, 4 Ноември 2021
Разглеждания: 463

Бъдете информирани

Абонирайте се за нашия бюлетин!

Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Троян.

Последвайте ни във Facebook