Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Кметът на община Троян награди с медал кучето-спасител и с почетни грамоти тримата троянски спасители, участвали в операцията по спасяването на хора след земетресението в Турция

17
Фев
2023
спасители

В знак на признателност кучето, участвало в спасителната операция по издирване на хора след земетресението в Турция и Сирия, днес получи медал като символичен жест на внимание и симпатия от Кмета на Община Троян – г-жа Донка Михайлова.

Госпожа Михайлова изказа благодарност към всеотдайния и високохуманен труд към Марин Хитров и Минко Банчев, които помагаха за намирането на оцелели след опустошителното земетресение. Към групата троянци е бил и Красен Георгиев, който не успя да присъства днес, поради ангажимент. Тримата планинските спасители получиха почетни грамоти от Община Троян, а г-жа Михайлова ще внесе предложение в ОбС - Троян за парични награди на тримата смелчаци.

Награждаването на доброволците, е ясен и позитивен сигнал за все по нарастващата роля на доброволците в българското общество и все по-голямата необходимост от обществено признание и официално регламентиране на тяхната работа.

Последна промяна: 07:58, 17 Февруари 2023
Разглеждания: 454

Бъдете информирани

Абонирайте се за нашия бюлетин!

Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Троян.

Последвайте ни във Facebook