Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Кметът Михайлова и екипът ѝ поздравиха социални работници по повод Световния ден на социалния работник

19
Мар
2024
Кметът Михайлова и екипът ѝ поздравиха социални…

На 19 март отбелязваме Световния ден на социалния работник. По традиция, всеки трети вторник на месец март е посветен на работата на социалните работници. Кметът Михайлова и заместниците ѝ Вероника Тодорова и Ангел Ангелов поздравиха лично част от социалните работници в община Троян.


Донка Михайлова посети сформиралия се социален сектор на ул. „Любен Каравелов“, където работят всички служители от отдел „Социална и здравна политика“, за да изрази удовлетвореността си от работата и постигнатото от целия екип през последните години. В община Троян функционират вече 15 социални услуги с общ капацитет от 1240 потребители. През предходния мандат е завишен капацитетът на услугите с общо 592 потребители, като са създадени 5 нови социални услуги с общ капацитет от 317 потребители и завишен капацитетът на 3 съществуващи услуги с 275 потребители. Общината е доставчик на 13 услуги с общ капацитет 1200 потребители, а две социални услуги, с общ капацитет от 40 потребители, се управляват от външен доставчик. Като местна дейност се финансират 2 социални услуги, с общ капацитет 264 потребители, национално финансиране – 1 услуга, с капацитет 221 потребители, делегирана от държавата дейност – 6 услуги, с общ капацитет 189 потребители и чрез европейско финансиране – 6 услуги, с общ капацитет 566 потребители.


С колегите от отдела кметът Михайлова изговори предстоящите промени и предизвикателствата, пред които ще бъдат изправени. Г-жа Михайлова посети и три от социалните услуги в Троян - Център за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с умствена изостаналост, Дневен център за пълнолетни лица с тежки множествени увреждания и Дневен център за подкрепа на деца с увреждания и техните семейства. При посещенията си кметът проведе разговори както с потребителите и персонала, така и с управителите на услугите – Снежана Паймакова-Минкова и Мария Мировойска-Камачарова, като съвместно набелязаха проблемите, по които предстои да се работи, както и нуждите на потребителите на услугите. 


Кметът благодари на социалните работници за всички усилия, които влагат в тази нелека сфера, за дългите часове труд и за съпричастността към съдбите на хората.

Последна промяна: 17:18, 19 Март 2024
Разглеждания: 150

Бъдете информирани

Абонирайте се за нашия бюлетин!

Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Троян.

Последвайте ни във Facebook