Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Изложба „Плакат – Костадин Отонов“ ще бъде открита в Националното изложение в с. Орешак

17
Мар
2023
Изложба „Плакат – Костадин Отонов“ ще бъде…

На 20.03.2023 г. (понеделник) в 17:30 ч. ще бъде открита изложба „Плакат – Костадин Отонов“ в Националното изложение на художествените занаяти и изкуствата (НИХЗИ) в с. Орешак. В експозицията ще бъдат показани творбите от Националния ученически конкурс „Плакат – Костадин Отонов“, който се организира ежегодно от 2018 година насам от Национална художествена гимназия „Цанко Лавренов“ в гр. Пловдив, под патронажа на  Министерство на културата.

Целта на конкурса е да се стимулират младите да изявят своите художествени и концептуални способности чрез изчистване на визуални метафори и плакатно мислене по социални и културни теми.

Домакин на събитието е НИХЗИ – с. Орешак, а организатор - Националното училище за приложни изкуства „Проф. Венко Колев“ – гр. Троян.

 Темата през 2022 г. бе „Енергията на настоящето и бъдещето“. Актуален проблем, който насочва учениците към социално значими въпроси като възобновяема енергия, използване на природни източници, екология.

Със свои творби в конкурса са участвали 108 ученици от училищата по изкуствата към Министерство на културата в цялата страна.

От тях са отличени дванадесет младежи, сред които Владимира Костова от 11 клас с преподавател Боряна Дянкова и Боримира Василковска от 10 клас с преподавател д-р Михаела Радкова, възпитанички на НУПИ „Проф. Венко Колев“ в Троян.

 

Последна промяна: 08:25, 17 Март 2023
Разглеждания: 249

Бъдете информирани

Абонирайте се за нашия бюлетин!

Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Троян.

Последвайте ни във Facebook