Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Изграждането на Многофункционалната спортна зала в Троян върви по план

18
Авг
2023
строеж зала

„Към настоящия момент работата по изграждането на Многофункционалната спортна зала в града върви и то с добри темпове“ – каза на заседание пред Общинския съвет инж. Николай Райковски – директор на Дирекция „Строителство“ в Община Троян.

Неблагоприятните климатични условия през пролетния сезон забави до известна степен дейността по изграждането й, но в момента в който теренът изсъхна, фирмата-изпълнител създаде необходимата организация, така че работата на терен да върви с максимално бързи темпове.

В момента се работи на кота  - 3.80, а именно – фундаментите на залата. Отливат се ивични и единични фундаменти. Целта е до края на този месец да бъде отлята първата настилка – първо ниво на тренировъчните зали и останалите помещение, планирани на това ниво.

Залата е напълно обезпечена с всички необходими строителни материали, ежедневно работят по 15-20 човека на терен и намеренията за годината са да има покрив и през зимния сезон да се работи на закрито – инсталации, мазилки и други дейности след грубия строеж.

Многофункционална спортна зала ще е на две нива - на първото са обслужващи помещения, съблекални, фитнес зала, тренировъчна зала (за източни бойни изкуства, самбо, борба и бокс), зала с работилница и склад (за колоездачите), складови помещения, санитарни възли; а на второто – самата зала (основно за баскетбол и волейбол, но с възможности да приема и състезания по други видове спорт, както и събития от различно естество – срещи, концерти и др.).

Залата ще бъде подходяща за практикуване на различни видове спорт, както и за провеждане на културни събития. Капацитетът й е 618 седящи места плюс възможност за още 200. Сградата ще отговаря на всички европейски стандарти, включително и достъп за лица в неравностойно положение – обособени за 10 такива места. В зоната на спортното съоръжение  ще бъде изграден паркинг за общо 77 автомобили и автобуси. Залата (второто ниво) ще е със застроена площ от 1710 кв. м, а общата разгънатата застроена площ на  спортното съоръжение – 3190 кв. м.

Последна промяна: 16:57, 18 Август 2023
Разглеждания: 517

Бъдете информирани

Абонирайте се за нашия бюлетин!

Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Троян.

Последвайте ни във Facebook