Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Информация относно възможностите за достъп до електронни услуги във връзка с предстоящите на 4 април 2021 г. избори

05
Мар
2021
izbori.jpg

Във връзка с произвеждането на избори за Народно събрание на 04 април 2021 г., Община Троян информира, че е създала възможност за подаване на заявления за вписване в избирателните списъци и по електронен път, посредством Портала за електронни административни услуги на Община Троян на адрес www.auslugi.com.

Сроковете, в които може да подавате заявления може да намерите на следния адрес: https://www.izbori.troyan.bg/saobshteniya1/item/344-saobshtenie-za-zayavleniya-za-glasuvane-v-izbori-za-narodno-sabranie-na-04-april-2021-godina

Активен е сайтът за справки в избирателните списъци на Главна Дирекция "Гражданска Регистрация и Административно Обслужване" към МРРБ http://www.grao.bg/elections/.

Чрез него можете:

  • Да подадете искане за гласуване по настоящ адрес по електронен път. Тази услуга е достъпна след идентификация с електронен подпис и е предназначена за общинските администрации.
  • След идентификация с електронен подпис, да подадете удостоверение за гласуване на друго място по електронен път. Тази услуга е предназначена за общинските администрации.
  • Да се информирате за секциите и местата на гласуване. Активиран е служебния достъп на сайта, откъдето общинските администрации могат да извършват служебни справки в избирателните списъци, обработване на постъпили Заявления за гласуване по настоящ адрес, регистриране на издадено Удостоверение за гласуване на друго място.

Гражданите имат възможност да проверят избирателната секция, в която трябва да гласуват, чрез изпращане на SMS или позвъняване от стационарен или мобилен телефон:

  • Чрез SMS – с изпращане на текстово съобщение, съдържащо единствено десетте цифри на ЕГН на лицето, за което се прави справката, на единен номер 18429 (цена 0,25 лв. без ДДС за трите мобилни оператора). Системата връща SMS с номера и адреса на избирателната секция за въведения ЕГН.
  • Чрез стационарен или мобилен телефон – на безплатния за цялата страна тел. 0800 1 4726 ("0800 1 GRAO").
Последна промяна: 08:47, 5 Март 2021
Разглеждания: 413

Бъдете информирани

Абонирайте се за нашия бюлетин!

Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Троян.

Последвайте ни във Facebook