Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Информация относно третиране на общински зелени площи с инсектициди, препарати за дезинфекция и дезинсекция, съгласно изискванията на чл. 4 от Наредба № 13

30
Апр
2024
Информация относно третиране на общински зелени площи…

Във връзка с писмо от заместник-министъра на земеделието и храните доц. Д-р Деян Стратев относно получена в министерството информация за третиране на общински зелени площи в нерегламентирани часове от денонощието, Областен управител на област Ловеч информира:


С оглед опазване на пчелната популация от отравяния, следва стриктно да се спазват часовите диапазони за третиране с инсектициди, препарати за дезинфекция и дезинсекция, съгласно изискванията на чл. 4 от Наредба № 13 от 26 август 2016 г. за мерките за опазване на пчелите и пчелните семейства от отравяне и начините за провеждане на растителнозащитни, дезинфекционни и дезинсекционни дейности, както следва:


-    С наземна техника от залез слънце до 10.00 ч. на следващия ден;
-    С авиационна техника – от изгрев слънце до 10.00 ч. 


При констатиране на нарушения от страна на изпълнителите, общинските власти информират ОДБХ Ловеч, в качеството ѝ на компетентен орган, извършващ официален контрол върху продуктите за растителна защита и тяхната употреба.
Всички кметове и кметски наместници на територията на община Троян са информирани.

 

Снимка: Google images

Последна промяна: 10:29, 30 Април 2024
Разглеждания: 82

Бъдете информирани

Абонирайте се за нашия бюлетин!

Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Троян.

Последвайте ни във Facebook