Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Градовете Троян и Дзиндъджън, провинция Дзянси, Китай подписаха писмо за намерение за установяване на приятелски връзки

20
Сеп
2023
Градовете Троян и Дзиндъджън, провинция Дзянси, Китай…

На 19 септември, кметът Михайлова посрещна 9-членна делегация от Китайската народна република. Поводите за визитата бяха два. Официалната визита включваше участието на: г-н Йe Дзянчун, губернатор на провинция Дзянси; г-н Сю Инбин, главен секретар на правителството на провинция Дзянси; г-н Фан Юн, генерален директор на Службата за външни връзки на правителството на провинция Дзянси; г-н Лиу Фън, партиен секретар на Китайската комунистическа партия в гр. Дзиндъджън; г-жа Мей И, генерален директор на Департамента за култура и туризъм на правителството на провинция Дзянси; г-н Сяо Джъбин, заместник-началник на сектор в Службата за външни връзки на правителството на провинция Дзянси (референт за България); г-жа Дзин Ян, референт в Службата за външни връзки на правителството на провинция Дзянси; г-н Уън Гуофу, референт в Службата за външни връзки на правителството на провинция Дзянси и г-н Лиу Дзъли, председател на Jingdezhen Ceramic Culture Group.

Домакинът Донка Михайлова, областният управител на Област Ловеч Виктор Стойчев, председателят на Общински съвет-Троян инж. Пенков, заместник-кметът Розалина Русенова и председателят на задругата на майсторите Надежда Христова бяха участниците от българска страна.

Кметът Михайлова разказа на своите гости за града ни, за традициите, които имаме в производството на керамика, за предстоящия Български фестивал на сливата.

След срещата в кабинета на градския управник, Кметът и г-н Лиу Фън подписаха двустранно писмо за намерение за установяване на приятелски връзки, с цел насърчаване на взаимното разбирателство и приятелство между българския и китайския народ, укрепване и развитие на сътрудничеството между двете страни. Гостите размениха протоколни подаръци.

След официалната церемония по подписване на писмото за намерение, делегацията и домакините се отправиха към Националното изложение в с. Орешак, къде бе открита изложбата „От изток до изток – По следите на керамичното изкуство” - групова изложба, организирана от Таосичуан Керамичен арт център. Изложбата включва широк диапазон от произведения на художници от цял Китай, които показват както историческата, така и съвременната перспектива на керамичното изкуство.

Последна промяна: 14:37, 20 Септември 2023
Разглеждания: 276

Бъдете информирани

Абонирайте се за нашия бюлетин!

Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Троян.

Последвайте ни във Facebook