Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Гости от три държави и преподаватели от Великотърновския университет посетиха Община Троян

11
Сеп
2023
Гости по Еразъм +

На 11 септември Кметът Михайлова посрещна участници от Румъния, Гърция и Косово в смесена интензивна програма „Активности на открито в планината. Безопасност и оказване на първа помощ“ по Еразъм +.

Главни организатори на дейностите са доц. д-р Светослав Стефанов, доц. д-р Стефания Беломъжева-Димитрова (известната троянска спортистка), гл. ас. Д-р Милен Видиновски и ас. д-р Иван Сираков от катедра Теория и методика на физическото възпитание, с подкрепата на Международния отдел на Великотърновски университет. Като партньори на програмата са привлечени Община Троян, СУ „Васил Левски“ с. Черни Осъм, Планинска спасителна служба – отряд Троян.

Троян и Централен Балкан са неслучайно избрани от организаторите, тъй като общината разполага с отлична туристическа инфраструктура, прекрасни природни дадености, традиции в провеждането на спортни мероприятия на открито и утвърдени специалисти в областта на планинарството и планинското спасяване.

Занятията в Троян ще продължат до 16 септември. Кметът пожела на 36-та студенти и докторанти от направление педагогика и кинезитерапия и на преподавателите да усетят духа на Троян и да се връщат отново тук.  

 

Последна промяна: 16:02, 11 Септември 2023
Разглеждания: 227

Бъдете информирани

Абонирайте се за нашия бюлетин!

Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Троян.

Последвайте ни във Facebook