Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

ФОРУМ ЗА ОБРАЗОВАТЕЛНИ ИНОВАЦИИ И СЪВРЕМЕННИ МЕТОДИ НА ПРЕПОДАВАНЕ В ОБЩИНА ТРОЯН

12
Май
2022
Форум за образователни иновации и съвременни методи…

На 10 май в залата на Общински съвет – Троян общинска администрация организира форум “Образователни иновации и съвременни методи на преподаване в община Троян”. Събитието бе посветено на Деня на Светите братя равноапостоли Кирил и Методий – 11 май и на 24 май - Ден на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. То се проведе за реализиране на дейностите, заложени в Плана за изпълнение на Стратегическа рамка за развитие на образованието на Община Троян за периода 2021-2024 г. Форумът включваше представяне на съвременни методи на преподаване в училищата и детските градини, резултатите от въведените образователни иновации и споделяне на добри практики, които предопределят политиката и тенденциите за развитие на образователните институции в община Троян. Събитието беше отворено за родители, граждани, журналисти и културни и образователни дейци. Гости на форума бяха г-н Виктор Стойчев – областен управител на област Ловеч, г-жа Соня Недкова и г-жа Стоянка Цанова – експерти от Регионалното управление на образованието.

С презентации и видеофилми на иновации, по които работят, се включиха детски градини, училища и Центърът за подкрепа за личностно развитие – Троян. Интерес предизвика представянето на съвместната работа на ДГ „Синчец“ и НУ „Христо Ботев“, слънчевата биоградина в ДГ „Осми март“ и резултатът от работата на децата с природни материали, споделеният опит на ЦПЛР- Троян за важността на емоциите за формирането на детската личност и за ролята на изкуството. Бяха представени целенасочените усилия за подобряване на педагогическата работа и на условията за осъществяване на вече утвърдените иновации - STEM центърът и натрупаният опит от международни проекти в СУ „Васил Левски“ – Троян, вярата на учители и ученици от СУ „Климент Охридски“ – Троян в дебатите, а ОУ „Иван Хаджийски“ и ОУ „Васил Левски“ – с. Орешак представиха работата си по метода Бел – Ланкастър (взаимо-обучителната метода) и метода Монтесори.

Форумът затвърди у участниците убеждението, че създадените иновативни пространства в образователните институции ще провокират интереса, любознателността и любопитство на учениците към науката и че резултатите от обучението няма да закъснеят.

Организаторите от община Троян пожелаха на участниците да съхранят стремежа към нови хоризонти и ентусиазма, с който търсят и намират нови педагогически решения.

Последна промяна: 15:25, 12 Май 2022
Разглеждания: 372

Бъдете информирани

Абонирайте се за нашия бюлетин!

Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Троян.

Последвайте ни във Facebook