Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Екопак организира пилотното издание на „Еко клас“ в Троян

17
Мар
2023
Екопак

За първи път Екопак и Община Троян организират кампанията „Еко клас“ за учениците от града. На 22 март, в Световния ден на водата ще стартира надпреварата между децата на Троян, чиято кулминация е състезанието между класове от четирите училища за предаване на най-голямо количество рециклируеми пластмасови бутилки и алуминиеви кенчета. В кампанията “Еко клас” ще се включат класовете от начален етап, петите, седмите и осмите класове от училищата НУПИ “Проф. Венко Колев”, НУ„Христо Ботев“ – гр. Троян, СУ „Васил Левски - Троян“ и СУ„Климент Охридски“

Кампанията „Еко клас“ има за цел да информира и мотивира учениците и техните семейства да събират разделно и да предават за рециклиране пластмасови и алуминиеви отпадъци и така да помогнат за чистотата на природата и града, в който живеят.

В рамките на един месец, до 21 април – по повод Деня на Земята децата ще събират пластмасови бутилки и алуминиеви кенчета в домовете си. Община Троян организира измерването на събраното количество рециклируем материал на всеки клас. Екопак ще подсигури награди – кошчета за разделно събиране на отпадъци от опаковки за всички, участващи в екологичната надпревара училища. А класът от всяко участващо училище, събрал най-голямо количество пластмасови бутилки и кенчета, измерени в килограми печели голямата награда –купа и грамота Еко клас 2023. Всеки от класовете, класирали се от 1 до 3 място във всяко участващо в инициативата учебно заведение ще получи топки за баскетбол, волейбол и футбол.

 

Успех на всички участници!

 

Последна промяна: 15:09, 17 Март 2023
Разглеждания: 279

Бъдете информирани

Абонирайте се за нашия бюлетин!

Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Троян.

Последвайте ни във Facebook